16.7.14

Τι έκρυβε ο Κινέζος στο βαλιτσάκι του...

Οπου πήγαινε στη Ρόδο ο κινέζος πρόεδρος τον ακολουθούσε ένας κοστουμαρισμένος Κινέζος (με τρίκουμπο σακάκι) έχοντας μαζί του ένα βαλιτσάκι τύπου πιλότου.

Αυτό...
το βαλιτσάκι κίνησε την περιέργεια των ελλήνων υπουργών που το σχολίασαν με αρκετή δόση χιούμορ: «Είναι οι κωδικοί των πυρηνικών όπλων που τον ακολουθούν συνέχεια. Παρόμοιο βαλιτσάκι έχουν και τους ακολουθεί παντού και ο Ομπάμα και ο Ολάντ και ο Πούτιν» εξήγησαν οι πιο ενημερωμένοι.

Το μυστήριο με το βαλιτσάκι λύθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο Παλάτι των Ιπποτών. Μόλις κάθησε στο τραπέζι ο Πρόεδρος της Κίνας, να 'σου και ο Κινέζος με το βαλιτσάκι. Το ανοίγει, όλοι κοίταζαν με περιέργεια να δουν τι θα βγάλει από μέσα και όταν το άνοιξε έμειναν με το στόμα ανοικτό από την έκπληξη. Εβγαλε από το βαλιτσάκι ένα κινεζικό μπουκάλι... νερό και ένα κρυστάλλινο ποτήρι. Σέρβιρε το νερό στον κινέζο πρόεδρο και αυτός το ήπιε με μια γουλιά.

Μα καλά, θα πείτε, κουβαλάει το νερό που θα πιει μαζί του;

Και όμως ναι, γιατί όπως εξήγησαν οι κινέζοι υπουργοί στους δικούς μας υπουργούς, πριν από μερικές εβδομάδες ήρθε στην Ελλάδα κινεζική αντιπροσωπεία και έπαθε δυσεντερία από το νερό...

ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: