1.7.14

Οκτώ προφυλακίσεις και μία διαφωνία στο παζλ της ανάκρισης...

mixaloliakos xaΜία στροφή πριν το κόψιμο του νήματος βρίσκεται η μεγάλη ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.


Η δεύτερη ... παρέλαση των κατηγορουμένων βουλευτών ολοκληρώθηκε χθες με ...
την προφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, του όγδοου κατά σειρά βουλευτή του κόμματος που κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν πείστηκαν από τις υπερασπιστικές θέσεις και τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και αφού έκλεισε αυτός ο κύκλος, οι δικαστικοί λειτουργοί ετοιμάζονται να στείλουν κλήσεις προς απολογία στους προφυλακισμένους βουλευτές Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, αλλά και στον Ηλία Κασιδιάρη.

Και οι τέσσερις θα έρθουν για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τις δύο ανακρίτριες, καθώς την απόφαση για την προσωρινή κράτηση των τριών πρώτων και τη μη προφυλάκιση του τέταρτου εξ αυτών είχαν λάβει οι ανακριτές στην Ευελπίδων (Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας ) τον περασμένο Σεπτέμβριο αμέσως μετά το πρώτο κύμα των συλλήψεων . Όλοι καλούνται να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για αδικήματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πρώτο κατηγορητήριο. Για το λόγο αυτό με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση των δικαστών και του εισαγγελέα που θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Και ενώ οι τελευταίοι κατηγορούμενοι βουλευτές περιμένουν τη σειρά τους για να περάσουν από το Εφετείο , η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα του κόμματος Ελένη Ζαρούλια παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό εν αναμονή της έκδοσης του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου. Ενός βουλεύματος που θα αποτελέσει τη λύση στη διαφωνία που ανέκυψε μετά την απολογία Ζαρούλια , καθώς οι μεν ανακρίτριες είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να παραμείνει σε κατ΄οίκον εγκλεισμό και να μπορεί να ασκεί ελεύθερα μόνο τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, ενώ ο εισαγγελέας είχε αντίθετη γνώμη δείχνοντας για την κατηγορούμενη βουλευτή το δρόμο προς τη φυλακή.

Στο τέλος πλέον της ανάκρισης ο αγώνας δρόμου που θα ξεκινήσει η δικαιοσύνη συνδέεται με την έκδοση βουλεύματος ώστε να μην λήξουν τα 18μηνα -ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης - για όσους τελικά καθίσουν στο εδώλιο...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: