15.7.14

Αναζητείται λύση για τα «κόκκινα» δάνεια...


Συνολική λύση για το ιδιωτικό χρέος, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το χρέος προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση.

Όπως συμφωνήθηκε μετά τη συνεδρίαση για...
το ιδιωτικό χρέος με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, εκπροσώπων της ΤτΕ και της ΕΕΤ και εκπροσώπων της τρόικας, το υπουργείο Ανάπτυξης να παρουσιάσει μέχρι τις 15 Αυγούστου 2014 μία μελέτη για την εξωδικαστική επίλυση του ιδιωτικού χρέους, καταρχήν των επιχειρήσεων αλλά δευτερευόντως και των φυσικών προσώπων.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους που θα βοηθήσει την οικονομία να βγει από την κρίση αλλά δεν θα επιτρέψει στους μπαταχτσήδες να γελάνε σε βάρος των εντίμων ανθρώπων», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η τρόικα είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση σημείωσε ότι «κανένας δεν θέλει να καταστρέψει την αγορά».

Ο μηχανισμός εξωδικαστικής επίλυσης που θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, όπως σχολίασε στέλεχος του υπουργείου μετά τη συνεδρίαση.

Σήμερα, στην ίδια συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν ακόμη, μία μελέτη για το ιδιωτικό χρέος, μία μελέτη της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών για την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και μια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την τήρηση των στοιχείων του Τειρεσία.

Όπως αναφέρθηκε από στέλεχος του υπουργείου, το πτωχευτικό δίκαιο είναι πλέον μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Ενδεικτικό είναι, σε ό,τι αφορά στον νόμο Κατσέλη, ότι το 52% των περιπτώσεων έχουν πάρει δικάσιμο πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης και ένα 20% εκδικάζεται μετά από 10 χρόνια».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: