21.7.14

Χορεύοντας με την Τρόικα...


Αποχαιρετώντας με διαρροές τον Τόμσεν...
Η κυβέρνηση διαφημίζει ήδη ότι τελειώνει η εποχή των μνημονίων και της Τρόικας. Δυο - τρεις εκδοχές έχουν δημοσιοποιηθεί μέσω διαρροών: Ότι η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα είναι σύντομη και θα τελειώσει μέσα σε...
λίγες μέρες, επομένως θα αποφευχθεί ο παραδοσιακός πολύμηνος έλεγχος. Ότι η Τρόικα δεν θα έρθει καν το φθινόπωρο, γιατί θα προηγηθεί συνεννόηση κορυφής με τους πιστωτές στο πλαίσιο της οποίας θα καθοριστούν νέοι κανόνες εποπτείας. Ότι οι συζητήσεις ΥΠΟΙΚ -Τρόικας θα γίνονται στις Βρυξέλλες (πρόταση Λοβέρδου). Ότι η επόμενη επίσκεψη της Τρόικας θα είναι η τελευταία και το ΔΝΤ θα εξαφανιστεί από τη ζωή μας παρόλο που εκκρεμούν δόσεις μέχρι τα μέσα του 2016.
Ο φαντασιακός αποχαιρετισμός της Τρόικας έχει μια ενδιαφέρουσα πτυχή που έχει να κάνει με τον ιδιότυπο ανταγωνισμό των αρχιτεκτόνων της. Την πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές κάνει προσωπικά ο Α. Σαμαράς, αλλά ο Ευ. Βενιζέλος κηρύττει τον ανένδοτο εναντίον των ελεγκτών. Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την Α. Μέρκελ και τον Μ. Ρέντσι, ενώ έπονται επαφές με την Φρ. Ολάντ και την Κρ. Λαγκάρντ. Όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φωνάζει όλο και πιο δυνατά εναντίον των μνημονίων προαναγγέλλοντας φθινοπωρινή ανυπακοή.

Στον κυριακάτικο τύπο δημοσιεύτηκαν πληροφορίες κατά τις οποίες η Γερμανίδα καγκελάριος διεμήνυσε στον Α. Σαμαρά «μην κάνετε εκλογές». Επειδή αυτές οι διαρροές δεν έγιναν από το Βερολίνο, αλλά από την Αθήνα, είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να διώξει από το προσκήνιο τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Η ελαφρά αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη στο θέμα της εκλογής ΠτΔ έδωσε κάποιες ελπίδες σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να βγει, υπό προϋποθέσεις, το 180, αν και όλοι αντιλαμβάνονται ότι ακόμη είναι νωρίς για ασφαλείς εκτιμήσεις τέτοιου περιεχομένου.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση του tvxs, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: