31.7.14

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας...

Παρέμβαση Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας
Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε η απόφαση του κακουργιοδικείου Πάτρας που έκρινε αθώους για την βασική κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων τους κατηγορούμενους για την...
επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα.
Η εισαγγελέας ζήτησε με εγγραφό της από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών  Πατρών αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να της αποσταλεί προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσής της ως προς το σκέλος που κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους.
Σημειώνεται ότι μόνο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει την δυνατότητα να αναιρέσει την επίμαχη απόφαση  αφού πρόκειται για ομόφωνη κρίση των δικαστών και ως εκ τούτου  η Εισαγγελία Εφετών δεν μπορεί να ασκήσει έφεση.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αθώωσε και τους τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.
Στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι- ο ένας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών- επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: