18.7.14

Αθώωση Μπερλουσκόνι για το «Ρούμπι Γκέιτ»...

Το εφετείο του Μιλάνου αθώωσε την Παρασκευή τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τις κατηγορίες προαγωγής ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση “Ρούμπι Γκέιτ”.
Όσον αφορά την...
προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «το γεγονός και το αδίκημα δεν υφίσταται», ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας διότι άσκησε πιέσεις σε βάρος της αστυνομίας του Μιλάνου που ανέκρινε την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ότι «το γεγονός δεν αποτελεί αδίκημα».

Σε πρώτο βαθμό ο Μπερλουσκόνι είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή και του επιβλήθηκε διά βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι διότι εκρίθη ότι είχε προαγάγει στην πορνεία την –τότε ανήλικη– χορεύτρια σε νάιτ κλαμπ Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, με το ψευδώνυμο «Ρούμπι», και κατόπιν χρησιμοποίησε την εξουσία του για να συγκαλύψει τις έρευνες των αρχών για την υπόθεση.
 
Η ποινή είχε επιβληθεί με αναστολή διότι εκκρεμούσε η έφεση.
 
Ο Μπερλουσκόνι προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του στο εφετείο του Μιλάνου. Όπως υποστήριζαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του, «πρέπει να αθωωθεί διότι δεν έχει διαπράξει κανένα από τα εν λόγω αδικήματα».
 
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος και πρώην πρωθυπουργός συνευρέθηκε σεξουαλικά με την ανήλικη, τότε, Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, προσφέροντας σε αντάλλαγμα χρηματικά ποσά που κατά κανόνα ήταν της τάξης των 3000 ευρώ για κάθε συνεύρεση και τιμαλφή».
 
Στο μεταξύ ο Μπερλουσκόνι πραγματοποιεί κοινωφελή εργασία για την καταδίκη του για φορολογική απάτη.
 
Newsroom Enet
Η "Ρούμπι" 

H "Ρούμπι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: