7.7.14

Δική της πρόταση για δημοψήφισμα καταθέτει η ΔΗΜΑΡ...



Συνέντευξη Τύπου Κουβέλη, το απόγευμα...
Τη δική της πρόταση διεξαγωγής δημοψήφισματος για τη μικρή ΔΕΗ αποφάσισε να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, σύμφωνα με ...
ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τη σχετική πρόταση δεν στήριξε η μειοψηφία.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 18:00 για το θέμα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης και η Νίκη Φούντα -που απουσίαζε αλλά έστειλε σχετική επιστολή, τάχθηκαν κατά της στήριξης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑεκφράζοντας διαφωνίες για το σκεπτικό που εξέφρασε η Κουμουνδούρου.
Κατά τίς ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης εισηγήθηκε να στηριχθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με δύο επισημάνσεις:
α) ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, μολονότι διαφωνεί με το θέμα της πώλησης της μικρής ΔΕΗ και συνεπώς η πρόταση για δημοψήφισμα θα αφορά μόνο στο ζήτημα αυτό
β) ότι η εν λόγω πρόταση δεν σχετίζεται με κανένα άλλο θέμα και κυρίως με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στη συνεδρίαση εκτός της κ. Φούντα δεν συμμετείχε και ο Γιάννης Πανούσης λόγω έκτακτης απασχόλησης, αλλά και ο αποστασιοποιημένος Γρηγόρης Ψαριανός.
Παρόντες ήταν οι συνεργαζομένοι με τη ΔΗΜΑΡ Χάρης Καστανίδης, Στέφανος Μανίκας, Γιώργος Σιακαντάρης και Μηνάς Σταυρακάκης, που μετέχουν στο συντονιστικό της Προοδευτικής Συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: