10.7.14

Παπαδημούλης: Να σταματήσει τα κόλπα ο Σαμαράς...

Παπαδημούλης: Να σταματήσει τα κόλπα ο Σαμαράς
Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...
 Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις τάσεις της MRB.
«Το σαφές όχι που λέει η...
δημοσκόπηση ότι ο κόσμος εκφράζει για την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ είναι ένα ακόμη επιχείρημα ώστε ο κ. Σαμαράς να σταματήσει τα κόλπα και να δεχθεί αυτό που του προτείνει ο νεοδημοκράτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να ανοίξει η ολομέλεια και να συζητηθεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ», σχολίασε αναφερόμενος στις απόψεις των πολιτών για τη «μικρή ΔΕΗ» ο κ. Παπαδημούλης.
«Όλοι οι κρίσιμοι δείκτες δείχνουν μια σαφή βελτίωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, σε σχέση με τις τάσεις του 2013. Παρόλα αυτά, αυτή η διευρυνόμενη πρωτιά και η σαφής βελτίωση της εικόνας του Τσίπρα, απαιτούν σκληρή δουλειά από μας, διαρκή βελτίωση, συνοχή, σοβαρότητα, εξωστρέφεια και για να μετατρέψουμε αυτή την πρωτιά σε ένα ρεύμα νίκης και κυρίως για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών που περιμένουν από μας, ως μια αυριανή κυβερνώσα δύναμη, να στρίψουμε το τιμόνι της χώρας», σχολίασε ακόμα και συνέχισε:
«Εμείς θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές. Με ή χωρίς αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε συνεργασίες και συμμαχίες και στη Βουλή και στην κοινωνία. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο. Το με ποιους, το κρίνουν οι πολίτες, λογαριάζοντας μετά τον ξενοδόχο και όχι πριν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών, τότε η κυβέρνηση που θα κληθεί να συγκροτήσει η πρώτη δύναμη, θα πρέπει να γίνει με κορμό την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Για μας, η αξιοπιστία των προσώπων, το μητρώο τους, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».

Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB - Όλη η έρευνα

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που καταγράφονται στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB και στην έρευνα που έγινε από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, ενώ η Ν.Δ. 19,8%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 1,7%. Ακολουθούν, Χρυσή Αυγή με 8,5% , «Το Ποτάμι» με 6,7% , Ελιά με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1% , Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,3%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,9%.
Ακούστε το σχόλιο του Δημήτρη Μαύρου, Διευθύνοντος συμβούλου της MRB στον Real Fm 97,8:




Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 26,8%, Ν.Δ. 24,7%, Χρυσή Αυγή 10,6%, «Το Ποτάμι» 8,4%, Ελιά 7,9%, ΚΚΕ 6,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,7%, Δημοκρατική Αριστερά 1,6% και “Άλλο Κόμμα” 8,9%.



Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 44%, έναντι 32,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί το “Κανένα Κόμμα” με 17,5%, “Άλλο Κόμμα” με 4,5% και “Δεν Ξέρω – Δεν απαντώ” με ποσοστό 1,4%.



Στους πίνακες που ακολουθούν δείτε τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις των ψηφοφόρων για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.






Σχετικά με την Ικανότητα Διακυβέρνησης και στο ερώτημα: «Ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28,7% των ερωτηθέντων, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28%. “Κανένα κόμμα” επιλέγει το 33%.



Στο ερώτημα που αφορά στην «Καταλληλότητα του πρωθυπουργού - Καθ' υπόδειξη», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 23,4% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 21,9%. Το 29,3% των ερωτηθέντων επιλέγει «Κανένας», ενώ ακολουθούν Νίκος Μιχαλολιάκος με 5,2%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,9%, Σταύρος Θεοδωράκης με 3,9%, Πάνος Καμμένος με 3,1%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 2,6%, Φώτης Κουβέλης με 2,1% και "Άλλος" με 2,7%.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 38,7% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το 33,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22%.



Στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών και στις θετικές κρίσεις ο Αντώνης Σαμαράς έχει ισχνό προβάδισμα 0,3%, συγκεντρώνοντας το 24,9% έναντι 24,6% του Αλέξη Τσίπρα.






Δείτε και τις θετικές κρίσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.



Οι πολίτες τοποθετήθηκαν σε ό,τι αφορά την εικόνα που έχουν για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα από το σύνολο των ερωτηθέντων. Πρώτος σε θετικές κρίσεις είναι ο Μανώλης Γλέζος με ποσοστό 36,1%. Ακολουθούν η Λιάνα Κανέλλη με 27,6%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 24,7%, η Όλγα Κεφαλογιάννη με 24%, η Ρένα Δούρου με 23,8%, ο Νίκος Δένδιας με 23,7% και ο Αλέξης Μητρόπουλος με 23,5%.

Πατήστε πάνω στον πίνακα και δείτε αναλυτικά τα στοιχεία των τάσεων:



Πηγή  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: