28.7.14

Πόσα κεράκια σβήνει σήμερα ο Αλέξης;...

tsipras
Ο μικρός... μεγάλωσε και σήμερα θα σβήσει 40 κεράκια. Ωστόσο παραμένει ο νεαρότερος αρχηγός κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, κατά τη μεταπολίτευση.
Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι...
γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1974. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον Μάιο του 2012. Κατέχει επίσης τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας σε αριστερές οργανώσεις. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη στήριξη του Συνασπισμού (ΣΥΝ).
Στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ, τον Φεβρουάριο του 2008, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος με ποσοστό 70%. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ως επικεφαλής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), συμμαχικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΝ, στην Α' Αθήνας. Ακολούθως, ανέλαβε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος κατέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Ιούλιο του 2013, μετά την διάλυση του ΣΥΝ και την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Στις Ευρωεκλογές του 2014, παράλληλα με την προεκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, υπήρξε υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: