7.7.14

Εκτός Βουλής μένει ο Καραμανλής...


Στα «γαλάζια» παρασκήνια, οι φήμες για ενδεχόμενες εκλογές το φθινόπωρο, σε συνδυασμό με τα «κουκιά» της Προεδρικής εκλογής, προκαλούν ήδη αυξημένη ένταση, ενώ αποσυντονίζουν ...
σε μεγάλο βαθμό τα κυβερνητικά στελέχη από την παραγωγή έργου. Πέραν τούτου, αποτελεί κοινό μυστικό (σ.σ. αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν το παραδέχεται) ότι προκαλούν «περιπλοκές» στις ήδη ψυχρές σχέσεις του Αντ. Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά, λένε στενοί συνεργάτες του, ότι το «περιβάλλον» του Αντ. Σαμαρά επιχειρεί να τον «εμπλέξει» με την Προεδρική εκλογή του 2015 ως πιθανώς προτεινόμενο υποψήφιο, που θα προκαλούσε εκλογές στο ενδεχόμενο άρνησης της «προσφοράς».
Ο Κ. Καραμανλής θεωρεί, κατά τις πηγές αυτές, «επιθετική» αυτή την κίνηση, που γίνεται σήμερα με «διαρροές», αλλά σε μέσα ενημέρωσης, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει, από τον περασμένο Νοέμβριο, τον πρωθυπουργό πως δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον για Προεδρική υποψηφιότητα. Κατόπιν αυτού, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει τώρα ό,τι το δυνατόν, με δηλώσεις συνεργατών του (Πρ. Παυλόπουλου, Β. Αντώναρου), για να «κάψει» κάθε διάθεση της Ν.Δ., αλλά και κάθε άλλου κόμματος (του ΣΥΡΙΖΑ μη εξαιρούμενου) για Προεδρικό «παιχνίδι» μαζί του. Αλλά από τον κύκλο των στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή αναφέρεται ότι, πέρα από την απόλυτη έλλειψη ενδιαφέροντός του για το Προεδρικό αξίωμα (τις συνταγματικές αρμοδιότητες του οποίου θεωρεί σήμερα πολύ «λίγες»), υπάρχει άλλο ένα δεδομένο, που αφορά τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό προσεχώς: Ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να είναι μέλος της Βουλής που θα προέλθει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό το στοιχείο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θέλει σε καμία περίπτωση με την παρουσία του σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση να δηλώνει υποστήριξη στο παραγόμενο έργο της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, πράγμα που τον απομακρύνει αποφασιστικά από το υπάρχον σύστημα, του οποίου ηγείται η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό θα δώσει αναπόφευκτα σε ορισμένους ακραιφνείς «καραμανλικούς» τη δυνατότητα να φαντάζονται «διάφορα» για ένα μέλλον, όχι μακρινό, με έναν Καραμανλή με «ελεύθερα χέρια», και άρα ικανό να πάρει, αν το θελήσει και αν «χρειασθεί», κάποια πολιτική «πρωτοβουλία». Εως ότου, πάντως, αυτή η επιλογή του Κ. Καραμανλή για απουσία από την επόμενη Βουλή μετατραπεί σε πράξη, ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά εξελίξεις που αφορούν τον οικονομικό τομέα.

πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: