27.7.14

Αποφάσεις και... μηνύματα...




Γιάννης Παπαγιάννης

Εμείς το είχαμε σημειώσει εδω στο "S" οτι η κυβέρνηση δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τα ειδικά μισθολόγια και τις δικαστικές αποφάσεις και...
δικαιωθήκαμε. Το Μαξίμου ανησυχεί μήπως οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν επαγγελματικές ομάδες των ειδικών μισθολογίων πάρουν μορφή... επιδημίας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα το Δημοσιο να κληθεί να καταβάλει ετησίως 800 εκατ. ευρώ. Θεωρητικά, μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να ανατρέψει τον Προϋπολογισμό ή να απειλήσει το πρωτογενές πλεονασμα.
Μπροστά στο πρόβλημα οι αποφάσεις αυτές να ερεθίσουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, έστειλε μήνυμα σαφούς πολιτικού περιεχομένου στους δικαστες, λέγοντας τους εμμέσως πλην σαφώς  οτι δεν πρεπει να ανακατεύονται στα δημοσιονομικά της χώρας. Και οπωσδήποτε δεν μιλούσε από μόνος, αλλά ήταν σε συνεννόηση με το Μαξίμου.
Επίσης, στην κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το θέμα των δόσεων για την αποκατάσταση των μισθών των προηγούμενων ετών, γνωρίζουν οτι από Σεπτέμβριο εκκρεμούν κι άλλες δικαστικές αποφάσεις και έτσι το μόνο που μπορούν να κάνουν ειναι να περιμένουν και να στέλνουν μηνύματα στη Δικαιοσύνη. Εάν ηταν πιο προσεκτικοί, αυτά τα ζητήματα θα τα έλυνε το Μαξίμου.

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: