16.7.14

«BBC, ντροπή σου»...




Διαδηλώσεις ενάντια στη μεροληπτική κάλυψη της σφαγής στη Γάζα (BINTEO & ΦΩΤΟ)...
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την «αντι-παλαιστινιακή»κάλυψη των γεγονότων από το BBC πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας με κεντρικό σύνθημα «BBC ντροπή σου!».

Διαδηλωτές εναντίον της ...
μονομερούς κάλυψης της σφαγής στη Γάζα από το BBC πραγματοποίησαν μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας σε μεγάλης πόλεις της Βρετανίας. Στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Νιουκάστλ, χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στην μεροληπτική κάλυψη του BBC και συνέλεξαν υπογραφές για μία ανοιχτή επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού.

Το Λονδίνο αποτέλεσε το βασικό σταθμό του κινήματος διαμαρτυρίας:


Στην επιστολή προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αναφέρεται ότι το BBC «έχει την υποχρέωση να παρέχει ισορροπημένη ενημέρωση χωρίς προακαταλήψεις» ενώ έως τώρα δεν έχει αναφερθεί στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τις εκτοπίσεις και την πολιορκία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.


Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή είναι διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα. Στο Λίβερπουλ η πορεία έφτασε στο κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού του BBC ενώ στο Μάντσεστερ οι διαδηλωτές κατέκλυσαν το Πικαντίλι. Αντίστοιχες «αντι-BBC» διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νιούκαστλ αλλά και στη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο.
View image on Twitter
Λίβερπουλ
View image on Twitter
Μάντσεστερ
View image on Twitter
Νιουκάστλ
Κινητοποιήσεις εναντίον των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα διοργανώθηκαν σε σε όλο τον κόσμο (δείτε αναλυτικά):



Πληροφορίες: rt.comstandard.co.uk
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: