9.7.14

Συλλαλητήριο 7 μμ ενάντια στην πώληση της ΔΕΗ...

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος, κατά της εκποίησης της ΔΕΗ, την ώρα που στο Κοινοβούλιο θα είναι προς ψήφιση το νομοσχέδιο "που...
ιδιωτικοποιεί σε πρώτη φάση το 30% του χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ". Κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αλλά και από ΓΣΕΕ, ΜΕΤΑ, ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτοί που έφεραν το σκοτάδι στην χώρα δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για φως", σημειώνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Λεωφορεία αναχώρησαν ήδη, στις 8 το πρωί από την Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ, με έδρα την Κοζάνη, "Ο Σπάρτακος", για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Κάλεσμα συμμετοχής στο αποψινό συλλαλητήριο απευθύνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: «Απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης, απέναντι στην πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, απέναντι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα μας βρει αντιμέτωπους! Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν θα καμφθούν από το αντεργατικό και αντισυνταγματικό πραξικόπημα της επιστράτευσης».

Στην ανακοίνωση, καλείται η κυβέρνηση "να πάρει πίσω την επιστράτευση που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά".

Το ΜΕΤΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "κυβέρνηση των μεγάλων αφεντικών, που για λογαριασμό τους, διαλύει και ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο της χώρας, παραδίδει στα χέρια μιας συντεχνίας μεγαλοσυμφερόντων όλα τα κλειδιά της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας".

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση απ' όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας αφορά όλο τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν απάντηση στο δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που δε διστάζει για ακόμα μία φορά να τρομοκρατήσει με το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Αυτό κάνει σήμερα με τους απεργούς της ΔΕΗ, χτες με τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο Μετρό, αύριο σε κάθε εργαζόμενο που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά του απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.


"Συμπαραστεκόμαστε στους επιστρατευμένους συναδέλφους της ΔΕΗ και απαντάμε ενωτικά στις αυταρχικές κυβερνητικές επιλογές και στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Ο αγώνας για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως οι μεταφορές, το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι συντεχνιακός, είναι αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας και ύψιστης εθνικής σημασίας", τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η  Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: