4.7.14

Πανελλαδικές 2014: Πού θα κινηθούν οι βάσεις...

Πανελλαδικές 2014: Πού θα κινηθούν οι βάσεις -Σε ποια πεδία εκτοξεύονται, σε ποιο καταρρέουν [πίνακες]
Σε ποια πεδία εκτοξεύονται, σε ποιο καταρρέουν...

Ανοδο στις περιζήτητες διαχρονικά σχολές, ιατρικές, πολυτεχνικές και νομικές σχολές και πτώση σε αυτές του πέμπτου πεδίου δείχνει η...
πρώτη επεξεργασία των βαθμών των πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, συγκρατημένα ανοδικά θα κινηθούν οι... βάσεις στο δεύτερο πεδίο, θετικές επιστήμες, στο τρίτο, επιστήμες υγείας και το τέταρτο, τεχνολογικές επιστήμες. Μεγάλη αναμένεται να είναι η άνοδος στο πρώτο πεδίο, δηλαδή στις σχολές ανθρωπιστικών και νομικών επιστημών. Αντιθέτως, στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση) το εντυπωσιακό νούμερο των 20,6 % λιγότερων υποψηφίων σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία, οδηγεί τις βάσεις στο πεδίο αυτό σε πτώση και μάλιστα σε «γκρέμισμα» στις χαμηλές σχολές του.

Με βάση το κριτήριο των πόλεων, οι σχολές στα αστικά κέντρα αναμένεται να έχουν υψηλότερη βάση σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η άνοδος θα είναι εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και τα τμήματα στην Περιφέρεια και έχουν ομοειδή τμήματα σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ των αστικών κέντρων

Η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα είναι οριακή στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ θα είναι περισσότερο εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Πώς τα πήγαν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μεγάλα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση καταγράφονται στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 (69,46%), στην Ιστορία Γενικής Παιδείας (60,63%), στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 (60,33%), στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (49,76%) και στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης (41,65%).

Αντίθετα, περισσότεροι ήταν οι αριστούχοι εφέτος (βαθμός 18-20) στη Φυσική Γενικής Παιδείας (46,52%), τη Βιολογία Γενικής Παιδείας (30,48%), τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης (26,97%), την Ηλεκτρολογία Τεχνικής Κατεύθυνσης 1 (37,74%), τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας (24,17%).

Αναλυτικά (πατήστε πάνω στους πίνακες για να κατεβάσετε τα αρχεία:

Πίνακες κλιμάκωσης βαθμολογίας

Στατιστικά βαθμολογιών Γ΄τάξης

Στατιστικά άνω του 10 -Κατευθύνσεις

Στατιστικά άνω του 10

Αριθμοί προσέλευσης

Αριθμοί προσέλευσης κατευθύνσεις

Κλιμάκωση γενικού βαθμού πρόσβασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: