23.7.14

Δεν απογράφησαν 133 ΝΠΙΔ...

Αντίσταση στην αξιολόγηση – Δεν απογράφησαν 133 ΝΠΙΔ
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ότι έχει απογραφεί το σύνολο των ΝΠΔΔ και 560 ΝΠΙΔ. Απομένει να...
απογραφούν 133 ΝΠΙΔ, μεταξύ των οποίων 16 ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης) και 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι μεταξύ Αργύρη Ντινόπουλου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει σφοδρή κόντρα για αξιολόγηση και απολύσεις.

Διευκρινίστηκε ότι υπάρχουν 129 ΔΕΥΑ και όπως διαβεβαίωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, θα απογραφούν άμεσα και οι υπόλοιπες 16. Σημειώθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την κωλυσιεργία που έχει παρατηρηθεί.

Κύριο επιχείρημα των Αναπτυξιακών Δημοτικών Επιχειρήσεων για τη μη απογραφή τους είναι, όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, ότι δεν επιχορηγούνται μέσω κρατικής χρηματοδότησης, οπότε δεν θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση απογραφής.

Όμως, πρόσθεσε, θα πρέπει να πεισθούν οι αναπτυξιακές ότι «δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται. Δεν είναι δυνατό να μην ξέρουμε τι γίνεται στο Δημόσιο»...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: