8.7.14

Σφοδρή σύγκρουση για τους "120"...

Σφοδρή είναι η σύγκρουση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης -ή στο εσωτερικό τους- η διαμάχη για το αν θα...
συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση φέρεται ενοχλημένη από την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη και φαίνεται πως μόνο εάν βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο θα κάνει αποδεκτό το αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα του δημοψηφίσματος.

Από την άλλη, η αντιπολίτευση με τέσσερις (έως τώρα;) προτάσεις, δείχνει να δίνει το πάτημα στην κυβέρνηση για να απορρίψει το αίτημά της για σύγκλιση της Ολομέλειας.

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, εμφανίζεται αδύναμη να οδηγήσει συγκροτημένα το κόμμα σε συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πλευρά που δεν ήθελε την αποχώρηση από την κυβέρνηση -και συνεπώς, ανεξαρτήτως τι λέει δημοσίως, προκρίνει τη συμμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά- δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τη νέα γραμμή του Φώτη Κουβέλη.

Ταυτόχρονα, οι διαφωνούντες πληθαίνουν, αν και πρόσωπο κλειδί παραμένει ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο Σπ. Λυκούδης αφενός ως πρόσωπο φιλοδοξών να παίξει ευρύτερο ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν μπορεί να υπογράψει εύκολα το κείμενο της ΔΗΜΑΡ, από την άλλη όμως και ως βουλευτής Επικρατείας του κόμματος δεν μπορεί εύκολα να μην το υπογράψει.

Η στάση του Σπύρου Λυκούδη είναι καθοριστική για τις εξελίξεις, καθώς εκ των πραγμάτων η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα φέρνει πιο μπροστά τις εξελίξεις που αναμένονταν να πραγματοποιηθούν λίγο πριν από την προεδρική εκλογή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θα καταθέσει το κείμενο με τις υπογραφές το πιθανότερο μεθαύριο Πέμπτη, αν και εξετάζει το ενδεχόμενο να το πράξει και τη Δευτέρα, ώστε να παραμείνει στη δημοσιότητα όσο το δυνατόν περισσότερο το θέμα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: