7.7.14

Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 υπογραφές...

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών, συμπεριλαμβανομένων σε αυτών και εκείνων της πρότασης του ΚΚΕ, με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί σήμερα αναμένονται...
διμερείς επαφές του Νίκου Βούτση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έχουν αναλάβει την κοινοβουλευτική ευθύνη της σχετικής πρωτοβουλίας, με τους εκπροσώπους ΑΝΕΛΛ, ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητων δημοκρατικών βουλευτών και πιθανόν ΚΚΕ, μόνο όμως για τεχνικές επαφές.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι οι υπογραφές της ξεχωριστής πρότασης του ΚΚΕ, έστω και αν αφορούν την κατάργηση όλου του νομικού πλαισίου της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ από το 1990 έως σήμερα, θα πρέπει να αθροιστούν με τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν κάτω από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπερβαίνουν τις 120 να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να αποφασίσει για τη διεξαγωγή ή όχι δημοψηφίσματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζει το προηγούμενο του 2008, όταν είχε τεθεί θέμα δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας και είχε γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή, καθώς είχαν αθροιστεί οι τέσσερις διαφορετικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί για το αίτημα: η πρόταση που ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωνε 101 υπογραφές, η πρόταση του ΚΚΕ με 22, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με 14 και η πρόταση του ΛΑΟΣ με 10.

«Υπάρχει προηγούμενο και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αρνηθεί, η ολομέλεια πρέπει να συγκληθεί» τονίζει χαρακτηριστικά ανώτατη πηγή της Κουμουνδούρου στο real.gr, με τις πληροφορίες πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτό το αίτημα, εκτιμώντας ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι τελείως διαφορετική και συνεπώς δεν μπορεί να αθροιστεί.

Κινδυνεύει η συνοχή της ΔΗΜΑΡ

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ τάσσεται ο Φώτης Κουβέλης, εισήγηση που αναμένεται να υιοθετήσει η σημερινή κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής στη ΔΗΜΑΡ, στην οποία έχουν κληθεί να παρευρεθούν και στελέχη που έδωσαν μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών, όπως ο Χάρης Καστανίδης, η Μαριλένα Κοππά και ο Γιάννης Τσαμουργκέλης.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να δημιουργήσει νέα κρίση στη ΔΗΜΑΡ, καθώς ήδη ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε στη Realnews ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του στο αίτημα για δημοψήφισμα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση και του πρώην γραμματέα Σπύρου Λυκούδη, καθώς και βουλευτών όπως η Νίκη Φούντα και η Κατερίνα Μάρκου. Δεν αποκλείεται μάλιστα από τη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ να προκύψει απάντηση και σε τυχόν πρωτοβουλία διαλόγου για την κεντροαριστερά που αναμένεται να εξαγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές- Υπέρ και Κασαπίδης - Σταυρογιάννης!

Η Κουμουνδούρου επιμένει ότι πάνω από 10 ανεξάρτητοι βουλευτές θα υπογράψουν το αίτημά της για δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ακόμα περισσότεροι, αν κρίνει κανείς ότι στη χθεσινή Αυγή υπέρ του δημοψηφίσματος τάχθηκαν βουλευτές όπως ο Γιάννης Κασαπίδης και ο Νίκος Σταυρογιάννης, διαγραφέντες από τη ΝΔ.

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν συμμετέχουμε σε μέτωπο»

Το ΚΚΕ, πάντως, όχι απλώς θα καταθέσει τη δική του πρόταση για δημοψήφισμα, αλλά και προειδοποιεί ότι η σύμπτωση και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και συγκρότηση μετώπου: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφερε αυτό το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα είναι ενάντια στο νομοσχέδιο αυτό. Μήπως αυτό σημαίνει ότι φτιάχτηκε ή ότι φτιάχνεται μέτωπο της αντιπολίτευσης, επειδή όλοι λένε όχι στο νόμο για τη μικρή ΔΕΗ; Όχι βέβαια», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο 23ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ομιλία Τσίπρα στο θερινό τμήμα

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δεν είναι μέλος του Α’ θερινού τμήματος της Βουλής, θα μιλήσει σε αυτό για τη μικρή ΔΕΗ, πιθανότατα την Τετάρτη...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: