2.7.14

Ταλαιπωρία στην εφορία για το ιλιγγιώδες ποσό του... 1 λεπτού...

Ταλαιπωρία στην εφορία για το ιλιγγιώδες ποσό του... 1 λεπτού
Το αστρονομικό ποσό του... 1 λεπτού του ευρώ χρωστούσε στην Εφορία φορολογούμενος πολίτης στην Ξάνθη ο οποίος πληροφορήθηκε από τη λογίστρια του πως αν δεν το καταβάλει στο κράτος, δεν μπορεί να ...
λάβει την επιστροφή που δικαιούταν.

Σύμφωνα με το ThrakiToday.com, η κωμικοτραγική περιπέτεια του φορολογούμενου ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης όταν μετέβη στο λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται ώστε να διεκπεραιώσει μια σειρά από εργασίες. Εκεί πληροφορήθηκε πως χρωστούσε, από το 2012, 0.01 ευρώ στο κράτος και πως έπρεπε να τα καταβάλει άμεσα ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να λάβει επιστροφή 360 ευρώ από τα εισοδήματα του 2013.

Στο άκουσμα της οφειλής του τόσο ο ίδιος όσο και η λογίστρια του ξέσπασαν σε γέλια, ωστόσο συνειδητοποίησαν και οι δύο ότι αν τα χρήματα δεν καταβάλλονταν τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα.

Έτσι μετέβη στο πλησιέστερο τραπεζικό υποκατάστημα στην πόλη της Ξάνθης, περίμενε στην ουρά και στη συνέχεια φτάνοντας στο ταμείο κατέβαλε τα χρήματα. Όπως ήταν φυσικό η επίσκεψή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους υπάλληλους αλλά και τους υπόλοιπους πελάτες της τράπεζας που βρίσκονταν εκεί, με τα γέλια αλλά και τη σκληρή κριτική στους μηχανισμούς του κράτους και το σύστημα της γραφειοκρατίας να δίνουν και να παίρνουν.



Πηγή: thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: