30.6.14

Πρόεδρος Ουρουγουάης: Η FIFA είναι "συμμορία από λεχρίτες"...

Πρόεδρος Ουρουγουάης: Η FIFA είναι συμμορία από λεχρίτες

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα χαρακτήρισε τη FIFA "συμμορία από λεχρίτες", μετά την ποινή που επέβαλε η πειθαρχική της επιτροπή στον ουρουγουανό ποδοσφαιριστή Λουίς Σουάρες, ο οποίος ...
αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, γιατί δάγκωσε ιταλό παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

"Η Fifa είναι μια συμμορία από λεχρίτες", δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξη με το εθνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο. "Μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις, όχι όμως φασιστικές κυρώσεις", πρόσθεσε ο πρώην αντάρτης, γνωστός για τον ευθύ λόγο του και την αθυροστομία του.

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλε στον Σουάρες αποκλεισμό από εννέα αγώνες και τέσσερις μήνες απαγόρευση από κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, ύστερα από το δάγκωμα που κατάφερε στον ιταλό παίκτη Τζόρτζιο Κιελίνι την ώρα του αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία.

Η απουσία του ουρουγουανού άσσου προβλήθηκε ως λόγος για την ήττα της ομάδας του από την Κολομβία και τον αποκλεισμό της από τους οκτώ του τελικού του Μουντιάλ.

Είναι η τρίτη φορά που ο Λουίς Σουάρες δαγκώνει παίκτη της αντίπαλης ομάδας μετά το 2010 στην Ολλανδία και το 2013 στην Αγγλία, αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: