12.6.14

Σε άλλη χώρα, θα ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ...

 
Πρωτοφανής έκκληση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στην κυβέρνηση για συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις ...
Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι δυστυχώς πραγματικά και φυσικά ελληνικό! Με ανακοίνωση τους, οι διοικητικοί δικαστές της χώρας καλούν την κυβέρνηση να...
πράξει το αυτονόητο και να αρχίσει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί τους.

Πρόκειται για... μια ανακοίνωση που αναδεικνύει την πλήρη περιφρόνηση της κυβέρνησης Σαμαρά προς του δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, μια ανακοίνωση που σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα θα ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές.

parapolitikι.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: