30.6.14

Ο Σαμαράς πανηγυρίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση...




Στα ερείπια του «success story»...
Κατά τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.
Όπως...
αναφέρει η "naftemporiki.gr":

Τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. έκανε από το Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μίλησε για μια επιτυχημένη προεδρία και υπογράμμισε πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη διέψευσαν όσους ήλπιζαν στην καταστροφή τους.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για μια σημαδιακή προεδρία και αναφέρθηκε στο γεγονός όπως είπε ότι πριν από δύο χρόνια κάποιοι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ άλλοι στοιχημάτιζαν και τη διάλυση της Ευρωζώνης.

Το ίδιο συνέβη και το εξάμηνο πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ε..Ε από την Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν πως η ελληνική προεδρία δεν θα ήταν επιτυχής.

«Τους διαψεύσαμε όλους ως Ελλάδα όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποιήσαμε τη θέση της χώρας στο ευρώ, όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση» είπε και πρόσθεσε πως η χώρα πλέον βγαίνει στις αγορές και εξέρχεται της κρίσης.

Τους διαψεύσαμε και ως Ευρώπη, συνέχισε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση 67 κρίσιμων πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμπαράσταση των εταίρων και στα συγχαρητήρια που απέσπασε η ελληνική Προεδρία η οποία πέτυχε αξιόλογο έργο με ένα λιτό προϋπολογισμό που δεν ξεπέρασε το 40% των προβλεπόμενων κονδυλίων.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας ενισχύθηκε η εμβάθυνση της ΟΝΕ και στην μεγάλη επιτυχία που ήταν η προώθηση της τραπεζικής ένωσης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο παραμερίζει τις εσωτερικές ανισότητες και δίνει τη δυνατότητας της ίδιας πρόσβασης για όλες τις επιχειρήσεις στην Ε.Ε..

«Πολεμήσαμε την ύφεση και με παρεμβάσεις επιδιώξαμε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε.» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως το σημαντικότερο ήταν πως ανεδείχθη το ζήτημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης ως το κορυφαίο ζητούμενο για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: