30.6.14

Ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές ο Βενιζέλος...

...θεωρεί βιώσιμο το χρέος...


Απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να πάει σε εκλογές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, ενώ εκτίμησε ότι το πολιτικό σύστημα άλλαξε και θα...
υπάρχουν συνεργασίες.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του απολογισμού της ελληνικής Προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι «η χώρα δεν πάει σε εκλογές» και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του εθνικού συνταγματικού τόξου είναι να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, να επιβεβαιωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Δημόσιο χρέος

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο μετά το «κούρεμα» και ιδίως την αναδιάρθρωση του 2012, εφόσον γίνουν οι παραμετρικές αλλαγές που, λίγο ή πολύ, θεωρούνται αυτονόητες, και τις έχει παρουσιάσει κατ' επανάληψη ο ίδιος ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, αναφερόμενος στις λήξεις και τα επιτόκια ομολόγων ή στην παράταση συνολικά της αποπληρωμής, υποστήριξε περαιτέρω ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον κανείς μετρήσει το χρέος σωστά, δηλαδή υπό όρους καθαρής παρούσης αξίας, το ελληνικό χρέος είναι μικρότερο και πιο βιώσιμο πολλών βασικών ευρωπαϊκών χωρών, αν και, πρόσθεσε «δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τους κανόνες της Eurostat, που εκείνη πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος και το χρέος κάθε κράτους- μέλους».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία... Περάσαμε στον "συνεργατικό" κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες».

Ο αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε το 2012 υπέρ της συνεργασίας όλων των δυνάμεων που «πιστεύουν στην Ευρώπη και είναι υπεύθυνες» αλλά «η πρότασή μας απερρίφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτεται συνεχώς. Εμείς έχουμε καθαρό λόγο και καθαρή θέση» τόνισε...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: