30.5.14

Οι άνθρωποι του Βενιζέλου…

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ, όταν δήλωνε ότι η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της Δημοκρατίας…

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, όταν δήλωνε δημόσια ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι η λύση για την Κεντροαριστερά…

Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εκλέγεται ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος μετά από μια μακρά περίοδο παρουσίας του σε εκατοντάδες τηλεοπτικά πάνελ τα οποία διψούσαν για...
ευέλικτους συνταγματολόγους στα χρόνια της κρίσης.

Αν και δεν άγγιζε τα στάνταρ γραφικότητας του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο κ. Χρυσόγονος ήταν πάντα εκεί για να δώσει μια εκδοχή αντισυνταγματικότητας σε οποιοδήποτε μέτρο που προέβλεπε το Μνημόνιο κι αυτό φαίνεται ότι επιβραβεύτηκε από τους πολίτες.

Πριν πάντως γίνει φλογερός κήρυκας κατά του Μνημονίου, ο κ. Χρυσόγονος ήταν γνωστός στον χώρο της Κεντροαριστεράς ως προσωπικός φίλος και θερμός υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο εξάλλου υπήρξαν και συνάδελφοι.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2007, κάτι που ονομαζόταν «Κίνηση Δικηγόρων Υποστήριξης της Υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου» διοργάνωσε μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την οποία συντόνισε και παρουσίασε ο Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος έκανε και μια σύντομη εισήγηση.

Τι είπε; Απολαύστε:

Φίλες και φίλοι, την 11η Νοεμβρίου η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν είναι απλά ψήφος στον υποψήφιο που υπερτερεί καταφανώς σε μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια, σε επικοινωνιακή ικανότητα και χάρισμα, σε ηγετική ικανότητα και τελικά σε ικανότητα προσέλκυσης ψηφοφόρων εκτός του στενού και ολοένα συρρικνούμενου κομματικού ακροατηρίου.

Την 11η Νοεμβρίου η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτικής και κατά της μετάλλαξής της σε ιδιωτική υπόθεση ολιγάριθμων πολιτικών δυναστειών.

Την 11η Νοεμβρίου δηλαδή η ψήφος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ψήφος υπέρ της δημοκρατίας.


Και ο Γραμματικάκης...

Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι ένας από τους δυο ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το Ποτάμι στην Ευρωβουλή, εκεί όπου ανήκουν πια στην ίδια πολιτική ομάδα με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αν και το Ποτάμι μας είχε υποσχεθεί «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν», ο Γιώργος Γραμματικάκης μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν είναι στους κόλπους της ευρύτερης Κενροαριστεράς. Δεν είναι μόνο ότι υπέγραψε την πρωτοβουλία των 58 αλλά κι ότι στο παρελθόν είχε βγει μπροστά για να υποστηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007.

Συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2007, οι καθηγητές Γιώργος Γραμματικάκης, Γιάννης Κουκιάδης, Αδαμάντιος Πεπελάσης, Μιχάλης Σταθόπουλος, Δημήτρης Τσάτσος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Δημήτρης Φατούρος με δήλωση - παρέμβασή τους ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο ως λύση για το ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση τους:

Έχουμε συνείδηση ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Γι` αυτό και, εκφράζοντας τις βαθιές ανησυχίες αλλά και τις ελπίδες πολλών σκεπτόμενων ανθρώπων,τοποθετούμαστε σήμερα απέναντι στις εξελίξεις που μόλις ξεκίνησαν. Η λαϊκή ετυμηγορία δεν επιδέχεται δύο αναγνώσεις. Ο ελληνικός λαός βρέθηκε μπροστά σε ένα δραματικό δίλημμα και τελικά δεν αισθάνθηκε ότι υπήρξε πρόταση της αλλαγής που επειγόντως χρειάζεται το πολιτικό σύστημα και η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η προοδευτική παράταξη της χώρας στάθηκε ανήμπορη να πείσει ότι με τη σημερινή της μορφή και έκφραση αποτελεί εναλλακτική λύση, κάτι που ήταν εμφανές τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είτε μας στενοχωρεί είτε όχι γεγονός είναι ότι στις σύγχρονες Δημοκρατίες οι λαοί δεν κρίνουν μόνο προγράμματα αλλά και εμπιστεύονται ηγέτες. Πιστεύουμε ότι λύση υπάρχει,είναι ενωτική και έχει όνομα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε τις ευθύνες του και έπραξε καλώς.Η χώρα δεν έχει περιθώρια.

Με τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά να φουντώνει ξανά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η παλιά σχέση εκτίμησης Γραμματικάκη-Βενιζέλου θα αποδώσει νέους καρπούς...

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: