31.5.14

«Πολιτικά ανέντιμο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος τώρα»...






ΒΙΝΤΕΟ...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ του μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα, κρίνοντας ότι δεν ήταν πολιτικά έντιμο η κυβέρνηση να επιχειρούσε αλλαγή του εκλογικού νόμου τώρα που...
προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμά ότι η ενίσχυση του πρώτου κόμματος καθιστά ευκολότερο τον σχηματισμό κυβέρνησης και συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα εν μέσω συνθηκών «πολιτικού κατακερματισμού».

«Θα ήταν πολιτικά ανέντιμο να πει κανείς ότι τώρα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και πάμε να αλλάξει ο νόμος», δήλωσε (Mega) και πρόσθεσε ότι «αυτά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80». Κατά τον ίδιο, η καλύτερη λύση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου θα ήταν η μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι «ήμασταν δεύτερο κόμμα όταν είχαμε θέσει στόχο να είμαστε πρώτο» και συμπλήρωσε: «Δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δει κανείς τις μετακινήσεις των ψήφων θα διαπιστώσει ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μαζί έχασαν περίπου 12% της δύναμής τους και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε ούτε μία μονάδα από αυτή την απώλεια».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα χρεοκόπησε. Και τα δύο κόμματα εξουσίας είχαν σημαντική ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία», κατέληξε.






πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: