12.5.14

Αυτοί οι τρεις 'ριξαν τον Παπανδρέου...

 Την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.
Βόμβα μεγατόνων οι αποκαλύψεις των  Financial Times...
Ο Βενιζέλος πίσω από τη πλάτη του πρωθυπουργού, εκανε κρυφές συνεννοήσεις με τον Μπαρόζο.
Ο Μπαρόζο , στο ίδιο συνωμοτικό κλίμα, σχεδίαζε με τον Σαμαρά, πως, θα ανατρέψουν τον Παπανδρέου.
Το δημοψήφισμα τους είχε τρομάξει. Στην Αθήνα τα παπαγαλάκια των γνωστών Συγκροτημάτων είχαν...
αρχίσει να κανιβαλίζουν τον Παπανδρέου, φιλοτεχνώντας ενα πορτραίτο ανόητου κι ανεύθυνου ανδρός.
Ο Παπανδρέου μετρούσε μέρες.
Για πρώτη φορά, από τους Financial Times μαθαίνουμε (η σταχυολόγηση εχει γίνει από το matrix24.gr):

Α) Ο Σαρκοζί δεν τρελάθηκε ξαφνικά, όπως νομίζαμε, όταν άκουσε τον Παπανδρέου να λέει για δημοψήφισμα, αλλά είχε κάνει προηγουμένως σύσκεψη με Μέρκελ, Μπαρόζο και άλλους παράγοντες της Ε.Ε. για να σχεδιάσουν πως θα αντιμετωπίσουν τον Παπανδρέου.
Β) Είχε συμφωνήσει κι αυτός με το δημοψήφισμα, καθώς τον είχαν πείσει οι σύμβουλοί του ότι δεν πρέπει να πάει κόντρα στην γκωλική παράδοση που ήταν υπέρ των δημοψηφισμάτων. Απλώς προσπάθησε, και το πέτυχε, να στριμώξει την Ελλάδα και τον Παπανδρέου θέτοντας έξι όρους που αλλοίωσαν την πρόταση Παπανδρέου.
Γ) Ο Μπαρόζο ενημέρωσε από πριν τον Σαμαρά κι αυτός συμφώνησε να "σκοτωθεί" το δημοψήφισμα, να σχηματισθεί κυβέρνηση με επικεφαλής τεχνοκράτη και στη συνέχεια να εκμεταλλευθεί την πτώση Παπανδρέου για να γίνει αυτός πρωθυπουργός.
Δ) Ο Μπαρόζο ήταν σε συνεννόηση και με τον Βενιζέλο για να "σκοτωθεί το δημοψήφισμα και να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή από την οποίαν θα επωφελείτο ο ίδιος για να πάρει τη θέση του Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Ε) Ο Παπαδήμος είχε ήδη προεπιλεγεί για τη θέση του πρωθυπουργού και δεν προέκυψε μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
Τα πέντε αυτά θέματα που προκύπτουν για πρώτη φορά είναι πολλά για να μείνουν αναπάντητα από τους εμπλεκόμενους, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπαδήμο (αυτός πρέπει να μας πει πότε βολιδοσκοπήθηκε από τον Μπαρόζο ή όποιον άλλον), αλλά και τις ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων. Ουσιαστικά αυτό που περιγράφουν οι FT είναι άμεση παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και μάλιστα στον ορισμό κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: