31.5.14

Ο Μπαλτάκος δίνει συμβουλές στη ΝΔ...

 Η διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΝΔ θα πρέπει να εστιαστεί στο 16,5% που βρίσκεται στα δεξιά της, δηλώνει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής". Κατηγορεί την ...

Αριστερά ότι απαρτίζεται από «ταλαντευόμενους μικροαστούς» και ότι θα «αφελληνίσει» την Ελλάδα, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «Βυζάντιο».

Παρά τον σάλο που προκάλεσε η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο πρώην γγ της κυβέρνησης δηλώνει ότι «δεν κάνει κανένα διάλειμμα» από την πολιτική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό της ΧΑ στις πρόσφατες εκλογές, οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

Ξεκινώντας τις αναφορές του εναντίον της Αριστέρας, σχολιάζει ειρωνικά τις εκλογικές επιδώσεις της, αναφέροντας ότι «δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν» τα ποσοστά των ευρωεκλογών στις εθνικές εκλογές, «όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945». «Θα έχουμε πάλι νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα “παραδώσουν τα όπλα”», υποστηρίζει ο Π. Μπαλτάκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η γοητεία της “αγοράς” είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους».

«Προβλέπω οξύτατη κρίση στους κόλπους τους και φαρμακερή διχόνοια», συνεχίζει ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης. Σε ερώτηση τι θα γίνει αν η Αριστερά τα καταφέρει, ο Π. Μπαλτάκος απαντά: «Η χώρα θα παγκοσμιοποιηθεί σε βαθμό αφελληνισμού και οι αστικές αξίες και οι μύθοι με τους οποίους θεμελιώθηκε το οικοδόμημα του Νέου Ελληνισμού θα υποστούν οριστική ταπείνωση». «Κάθε ρεφορμιστική απόπειρα νόθευσης του καπιταλισμού καταλήγει πάντα σε τραγωδία», προσθέτει.

Πιστός στις εθνικιστικές του αντιλήψεις, δηλώνει ότι το θεμέλιο του έθνους είναι η Εκκλησία. «Στην ορθόδοξη Ανατολή […] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας».

«Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο», απαντά σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Γίνεται ιλιγγιώδης προσπάθεια να μεταλλαχθούμε, με τη σύμπραξη πάντα της Αριστεράς», υποστηρίζει, ακόμη.

Την ίδια ώρα θεωρεί ότι η ΝΔ δεν πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές κάλπες. «Για να τις χάσει; Για να φέρει την Αριστερά στην εξουσία;», σημειώνει. Σε ό, τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι «αν συγκρουστούμε με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα πέσει. Αν συνεχίσουμε τη συγκυβέρνηση […] κι άλλοι δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν τη ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: