31.5.14

Συνταγματάρχης κάνει τα ψώνια του...

Κύπρος: Συνταγματάρχης κάνει τα ψώνια του σε σούπερ μάρκετ με όχημα του στρατού!
... σε σούπερ μάρκετ με όχημα του στρατού!...
Την οργή του υπουργού άμυνας της Κύπρου Χριστόφορου Φωκαϊδη προκάλεσε η συμπεριφορά ανώτερου αξιωματικού του στρατού (συνταγματάρχη), ο οποίος χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγό για να ψωνίσει από σούπερ μάρκετ. Φωτογραφίες από ...
την "έφοδο" του συνταγματάρχη σε super market έφτασαν στα χέρια του υπουργού άμυνας ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί αμέσως πειθαρχική έρευνα και εντός πέντε ημερών να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τον συνταγματάρχη να παρκάρει έξω από το super market στρατιωτικό αυτοκίνητο βαμμένο με χρώματα παραλλαγής. Στο  αυτοκίνητο παραμένει ο στρατιώτης οδηγός ενώ ο αξιωματικός με μία λίστα στο χέρι ψωνίζει διάφορα είδη. Στη συνέχεια ξεφορτώνει το καροτσάκι στο αυτοκίνητο και αναχωρεί.

Η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων και στρατιωτικού προσωπικού από αξιωματικούς της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς αποτελεί ένα από τα προβλήματα που για χρόνια δεν έλυσε κανένας υπουργός άμυνας, αφού λίγο - πολύ είχε θεωρηθεί κεκτημένο δικαίωμα. Προσφάτως, στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής απαγορεύτηκε η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων από όλους τους αξιωματούχους του κράτους, για μη υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Την υπόθεση με τον συνταγματάρχη αποκάλυψε σήμερα η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης"


Δεν υπάρχουν σχόλια: