31.5.14

Απαραίτητη η ομπρέλα και σήμερα...

Η ομπρέλα παραμένει απαραίτητο αξεσουάρ και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ...
οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά όπου και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά περιόδους 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Βελτίωση το απόγευμα.

Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στο βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα νότια.

Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: