30.5.14

Στη Βουλή η δικογραφία για Γ. Μιχελάκη…

«προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση που τον φέρει "χρηματισθέντα" από τον υπόδικο επιχειρηματία Αν. Πάλλη»…

Στην κρίση της αρμόδιας επιτροπής και της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να τεθεί, το προσεχές διάστημα, το εισαγγελικό αίτημα για...
άρση βουλευτικής ασυλίας η οποία αφορά τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση η οποία στηρίζεται σε δημοσίευμα περιοδικού και τον φέρει, την εποχή που ήταν βουλευτής, «χρηματισθέντα» από τον υπόδικο επιχειρηματία Αν. Πάλλη, προκειμένου να καταθέσει ερώτηση ευνοϊκή για δραστηριότητες του εν λόγω επιχειρηματία.

Το συγκεκριμένο αίτημα ασυλίας θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας και απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Ολομέλεια, σύμφωνα με τον Κανονισμό, εντός τριών μηνών – εξαιρουμένης της περιόδου κατά την οποία θα λειτουργούν τα θερινά τμήματα.

Η υπόθεση του κ. Πάλλη, που είχε κατηγορηθεί και για σχέσεις με τη Χρ. Αυγή, παραδόξως ίσως επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε στη Βουλή ο κοιν. εκπρόσωπος της Χ.Α. Ηλ. Κασιδιάρης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρακρατεί τον φάκελο. Αμεσα απάντησε ο παριστάμενος υπ. Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι η σχετική δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Μιχελάκης όχι απλώς κατέθεσε μήνυση και αγωγή στο περιοδικό για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά και απέστειλε επιστολή προς τον κ. Αθανασίου ζητώντας ο σχετικός φάκελος να διαβιβαστεί σύντομα στη Βουλή ώστε να μην υπάρχει η σε βάρος του εκκρεμότητα...

Πηγή: Kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: