31.5.14

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών...




Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στην έδρα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε...
ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία»
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (29-5-2014), στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής , ημερίδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης των σπουδαστών της 19ης σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών .
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους σπουδαστές της Σχολής, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό, όσο και για τη νομοθεσία που εφαρμόζεται σε υποθέσεις ηλεκτρονικών εγκλημάτων.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας, ήταν:
  • Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στόχος της ενημερωτικής επίσκεψης ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Στην εκπαιδευτική επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Δεληγιάννης Μιχαήλ και ο Αρεοπαγίτης κ. Κράνης Δημήτριος.

ethemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: