31.5.14

Επεισόδιο Μέρκελ - Κάμερον για τον Γιούνκερ...



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους του για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν...
ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, διορισθεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγραψε στην τελευταία του έκδοση το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
Επικαλούμενο «πηγές που πρόσκεινται στους συμμετέχοντες» στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, το άρθρο αναφέρει ότι ο Κάμερον επισήμανε, μεταξύ άλλων στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ότι η επιλογή του Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα έπρεπε να προωθηθεί» ενώ οι πιθανότητες της επικράτησης του «όχι» στο ερώτημα της παραμονής στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αυξάνονταν.
«Μια προσωπικότητα της δεκαετίας του ΄80 δε μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των 5 επόμενων ετών» δήλωσε ο Κάμερον σχετικά με τον Γιούνκερ, σύμφωνα με το περιοδικό, που δημοσίευσε σήμερα αποσπάσματα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: