14.4.14

Tόμσεν: Θα χρειαστείτε επιπλέον χρηματοδότηση...

Ο Δανός Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα 
Την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών εξέφρασε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Σχολίασε ότι πιθανότατα μετά το 2016 η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλη χρηματοδότηση ενώ...
αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του χρέους είπε ότι πρέπει να μειωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Στη συνέντευξή του στο MEGA, ο Πολ Τόμσεν χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές καθώς η επιστροφή στις αγορές αποτελεί  θεμελιώδη στόχο του προγράμματος. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τις αρχές του 2016, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα σχολίασε ότι στη συνέχεια θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα, εκτίμησε όμως ότι δεν πρόκειται για ποσό αντίστοιχα μεγάλο όπως αυτό στο παρελθόν.
Επανέλαβε τέλος ότι η βωσιμότητα του χρέους κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και πως είναι απολύτως απαραίτητο -για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από επίσημο θεσμό- να μειωθεί το χρέος σε χαμηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν, το καλοκαίρι θα υπάρξει μια βραχύχρονη αποστολή στην Αθήνα και οι κύριες διαπραγματεύσεις θα γίνουν το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: