14.4.14

Εκτός ευρώ το «Plan B» του Λαφαζάνη...

Εκτός ευρώ το «Plan B» του Παναγιώτη Λαφαζάνη 
Τις βασικές ενστάσεις και τον προβληματισμό του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις που θα εκδηλωθούν από το εξωτερικό, ενόψει των ...Ευρωεκλογών, διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρεμβαίνοντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε έντονους τόνους με αντιπαραθέσεις που γύρισαν τις συζητήσεις στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».

Αμέσως μετά την παρέμβαση του κ. Λαφαζάνη κυκλοφόρησαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Αν μια Κυβέρνηση της Αριστεράς εκβιαστεί από το ευρωπαϊκό κατεστημένο όπως η Κύπρος, τότε δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το προοδευτικό πρόγραμμά της αλλά να είναι έτοιμη, σε κάθε περίπτωση, να το εφαρμόσει ακόμα και εκτός ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε την ανάγκη «να διαπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης σε όλους τους τομείς, στον ιδεολογικό, στον πολιτικό, στον προγραμματικό, στον κινηματικό. Μια ριζοσπαστικοποίηση, η οποία θα πρέπει να συντελεστεί με κοινωνικούς, εργατικούς και λαϊκούς όρους και όρους συνεκτικής εναλλακτικής απάντησης στην τρόικα, τα μνημόνια, το νεοφιλελευθερισμό και τελικά στον ίδιο τον καπιταλισμό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειπε τον ριζοσπαστισμό του τότε θα έχανε την ορμή του και σε τελευταία ανάλυση τη δυνατότητα του να κατακτήσει την κυβερνητική εξουσία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «αν μια Κυβέρνηση της Αριστεράς εκβιαστεί από το ευρωπαϊκό κατεστημένο όπως η Κύπρος, τότε δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το προοδευτικό πρόγραμμά της αλλά να είναι έτοιμη, σε κάθε περίπτωση, να το εφαρμόσει ακόμα και εκτός ευρωζώνης».


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: