13.4.14

"O Πιστόριους λέει ψέμματα"...

«O Πιστόριους λέει ψέμματα » δηλώνει η αδερφή της ΡίβαΔηλώσεις από την αδερφή της Ρίβα...


Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Mail η Sinome Steenkamp αποκαλύπτει αυτά που ξέρει η οικογένεια της Reeva.

Και ενώ η δίκη για την δολοφονία της Reeva Steenkamp κάνει πρωτοσέλιδα σε ...
όλο τον κόσμο, η αδερφή της αδικοχαμένης Reeva μιλάει αποκλειστικά για την άποψη της οικογένειας.

«Ο Πιστόριους λέει ψέμματα, πυροβόλησε την αδερφή μου μετά από κρίση θυμού και ζήλιας».

Καθώς ο Όσκαρ Πιστόριους έδινε την δική του εκδοχή στο δικαστήριο για το πως πέθανε η Reeva Steenkamp, η οικογένεια της μιλάει για το δράμα που ζει ξανά μέσα από την δίκη.

Η οικογένεια είναι πολύ θυμωμένη. Παρ” ότι θέλουν να συγχωρέσουν τον Πιστόριους, πιστεύουν οτι λέει ψέμματα. «Με το που κάθησε στο εδώλιο χαμογέλασε. Ο άνθρωπος αυτός χαίρεται ακόμα και τώρα την δημοσιότητα. Δεν είχε πρόβλημα να τον φωτογραφίζουν και μιλούσε στους δημοσιογράφους. Πως μπορεί ένας άνθρωπος που σκότωσε κάποιον να φέρεται έτσι;»

Η μεγάλη αδερφή της Reeva, 48 ετών, παράτησε την ζωή και την δουλειά της στη Μεγάλη Βρετανία για να βοηθήσει τους γονείς της, μόλις πέθανε η Reeva. O πατέρας της έπαθε εγκεφαλικό λίγες ημέρες πριν την δίκη και την παρακολουθεί από το σπίτι. Ο ίδιος λέει στην εφημερίδα «θα πάω στο τέλος απλώς για να τον ρωτήσω για ποιο λόγο την σκότωσε. Είμαι σίγουρος οτι θα καταλάβω την αλήθεια».

Η αδερφή του μοντέλου τονίζει οτι κατά την διάρκεια της δίκης ο δικηγόρος ρωτούσε τον Πιστόριους «αν η Reeva ούρλιαξε όταν την πυροβόλησε. Τον ρωτούσε συνεχώς και θαυμάζω την επιμονή του γιατί αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Εγώ πιστεύω ότι ούρλιαζε και ότι ήξερε πολύ καλά ότι ήταν η Reeva μέσα και ότι την πυροβολούσε. Πιστεύω ότι καυγάδισαν και επειδή είναι ένας ανασφαλής και απρόβλεπτος άνθρωπος, μπορεί να πανικοβλήθηκε ότι θα τον χωρίσει. Και τώρα λέει ότι δεν έκανε κάποιο θόρυβο η Reeva όταν πυροβόλησε. Καταρχήν αυτό δεν γίνεται γιατί η αδερφή μου ήταν ένας άνθρωπος που γενικά αντιδρούσε σε ότι δεν της άρεσε».

«Βλέποντας τις φωτογραφίες από το σώμα της στο δικαστήριο είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η αδερφή μου είχε πριν πολύ καλές σχέσεις με τα αγόρια της και παρέμεναν φίλοι και μετά το τέλος της σχέσης. Δεν ήταν ποτέ σε κάποια σχέση όπως αυτή με τον Πιστόριους όπου υπήρχαν καυγάδες. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως θα ένιωθε πανικοβλημένη και κλειδωμένη στο μπάνιο τις τελευταίες της στιγμές».

«Σταματάμε συνέχεια την δίκη γιατί ο Όσκαρ κλαίει, κάνει εμετό σαν παιδάκι. Και εμείς είμαστε εκεί και υπομένουμε όλη την διαδικασία και ακούμε τα ψέμματα του».
«Δεν θα μάθουμε ποτέ στην πραγματικότητα γιατί το έκανε και γιατί κατέστρεψε την ζωή του και αφαίρεσε την δική της. Καταστράφηκαν παράλληλα και δύο οικογένειες. Θέλουμε απλά να τελειώσει αυτό το μαρτύριο».
Η αδερφή του μοντέλου προσθέτει ότι η ίδια και οι γονείς της είναι σοκαρισμένοι με τους ισχυρισμούς του ότι με την Reeva θα αγόραζαν μαζί σπίτι και θα μένανε μαζί. «Η Reeva τα έλεγε όλα στην μητέρα μου, δεν θα της είχε πει αυτό; Έβγαινε μαζί του μόλις μερικούς μήνες και εγώ προσωπικά δεν ήξερα καν ότι είχε δεσμό. Εγώ το έμαθα από μια φίλη ότι πέθανε. Μου τηλεφώνησε στην Αγγλία. Η αδερφή μου ήταν ένα χαρούμενο παιδί, της άρεσε να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων και για αυτό τελείωσε τη Νομική. Το μόντελινγκ ήταν για αυτήν κάτι προσωρινό».

Η τοπική κοινωνία τους στηρίζει και είναι όλοι τους ευγνώμονες για αυτό. Ο θάνατος της άγγιξε όλη την κοινωνία και η οικογένεια αποφάσισε να ανοίξει ένα ίδρυμα που θα βοηθάει γυναίκες που κακοποιούνται...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: