12.4.14

Ιταλία: O Μπερλουσκόνι κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή, αν....


Μπορεί ο εισαγγελέας Αντόνιο Λαμάνα να έκανε δεκτή την πρόταση των συνηγόρων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να εκτίσει την ποινή του για υπόθεση φοροδιαφυγής προσφέροντας κοινωνικό έργο, όμως, ένα λάθος του...
πρώην Καβαλιέρε μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Λαμάνα, μία ημέρα από την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Μιλάνο, αν ο Μπερλουσκόνι «συκοφαντήσει τους δικαστές, τότε η απόφαση για κοινωνικά ωφέλιμη εργασία μπορεί να ανακληθεί».
Ο Λαμάνα, βέβαια, δε τοποθετήθηκε κατ’αυτόν τον τρόπο τυχαία, καθώς αναφερόταν σε συγκεκριμένο περιστατικό που φέρνει σε δύσκολη θέση τον επικεφαλής της Φόρτζα Ιτάλια.
Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μπερλουσκόνι σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στους δικαστές λέγοντας πως εξαρτάται από τη «μαφία των δικαστών».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere della Sera που επικαλέστηκε ο Λαμάνα, ο Μπερλουσκόνι είχε πει ότι ζει την πιο άσχημη περίοδο της ζωής του, καθώς «αφού πάλεψα 20 χρόνια για την ελευθερία είμαι εδώ και εξαρτώμαι από τη μαφία των δικαστών που στις 10 Απριλίου θα μου πουν αν πρέπει να πάω φυλακή ή αν θα με βάλουν σε κατ’οίκον περιορισμό ή αν θα προσφέρω κοινωφελή εργασία».
Ο Λαμάνα, πάντως, επισήμανε πως το δικαστικό σώμα δεν είναι ούτε «εκδικητές, ούτε φύλακες άγγελοι», αλλά εφαρμόζουν το νόμο.
Αν πάντως, το δικαστήριο αποφανθεί τελικά ότι η ποινή του πρώην πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία για 12 μήνες, ο Μπερλουσκόνι θα έχει ελεύθερη έξοδο από την κατοικία του μεταξύ 08.00 - 23.00 καθημερινά, ενώ θα πρέπει να ζητά ειδική άδεια για μετακινήσεις του εκτός Λομβαρδίας.
Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το που θα εκτίσει την ποινή του, αναμένεται να γίνει γνωστή τις ερχόμενες ημέρες, αν και όπως είχε αποκαλύψει η καθολική εφημερίδα L’Avvenire ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να κληθεί να βοηθήσει ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: