4.4.14

O Tάκης τους έκοψε στα δύο...

Μετά τη συνέντευξη Μπαλτάκου, από την οποία προκύπτει η ύπαρξη κι άλλων υποκλοπών, το φιλελεύθερο τμήμα της Ν.Δ. περιμένει ότι η δημοσιοποίησή τους μπορεί να...
οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.


Ο φόβος για το ενδεχόμενο απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε θεαματική κατάρρευση της κυβέρνησης και κατ” επέκταση σε πρόωρες εκλογές, είναι πλέον η κυρίαρχη αίσθηση στο φιλελεύθερο κομμάτι της Ν.Δ.



Γι” αυτό και, χωρίς καν προσυνεννόηση, η απόφαση που φαίνεται να κυριαρχεί είναι σιωπητήριο, τουλάχιστον έως τις επόμενες αποκαλύψεις και μετά βλέπουμε.



Αλλωστε, και οι δηλώσεις χθες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δημιουργούν την εντύπωση, λέει αυτή η πλευρά, των ταχύτατων εξελίξεων εντός του ΠΑΣΟΚ και γεννούν σοβαρότατες αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο εταίρος της Ν.Δ. στην κυβέρνηση θα μπορέσει να παραμείνει όρθιος μετά τις ευρωεκλογές, αν όχι πριν από τις 25 Μαΐου.



Η συνέντευξη



Οι φόβοι επιτάθηκαν ακόμη περισσότερο μετά και τη χθεσινή συνέντευξη του «πρωταγωνιστή» τέως γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου (στον Real FM).



Διότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος με ένα σωρό «δεν θυμάμαι» και «δεν γνωρίζω» επιβεβαίωσε επί της ουσίας τις πλέον μύχιες σκέψεις τους: ότι η ύπαρξη και άλλων, ανάλογου ή και περισσότερο αποκαλυπτικού περιεχομένου, βίντεο όχι μόνο δεν αποκλείεται, αλλά είναι σφόδρα πιθανή. Αλλωστε περίπου το είπε ευθέως: «Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί πριν από τη δολοφονία του Φύσσα και πιθανώς να υπάρχουν μια-δυο και μετά…». Από αυτό το ενδεχόμενο λέγεται πως εξαρτάται και η ταχύτητα των πολιτικών εξελίξεων.



Ουδείς εξεπλάγη



Στην πραγματικότητα, όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος στη συνέντευξη αυτή ουδένα εξέπληξαν από τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Ν.Δ., όσους δηλαδή βρίσκονται είτε στο στρατόπεδο του Κ. Καραμανλή είτε στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη.



Ηταν, λένε, παγκοίνως γνωστές οι απόψεις του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ότι «δεν μπορούσαμε ν’ αφήσουμε 500.000 Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας απ’ αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας».



Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, ακόμη και το συγκεκριμένο κομμάτι της Ν.Δ., είναι πως ο κ. Μπαλτάκος διατείνεται ότι τις συνομιλίες με τους χρυσαυγίτες τις έκανε ιδία πρωτοβουλία δίχως ο Αντώνης Σαμαράς να γνωρίζει τίποτα.



Στην εισαγωγή που, δίκην γραπτής δήλωσης, κάνει στη συνέντευξη, λέει ότι «αποφάσισα να διαδραματίσω έναν συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας». Οταν δε ευλόγως ερωτάται αν το γνώριζε ο πρωθυπουργός, απαντά: «Τον πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν υπάρχει πρωθυπουργός». Το ερώτημα επαναλαμβάνεται και ο τέως γ.γ. επιμένει: «∆εν υπήρχε λόγος να το ξέρει αυτό (σ.σ.: τις επαφές του με τους βουλευτές της Χ.Α.). Αυτό είναι μια λεπτομέρεια γι’ αυτόν».



Αποκλείεται, διατείνεται αυτή η πλευρά της Ν.Δ., να μη γνώριζε ο πρωθυπουργός. Αλλωστε, προσθέτουν και ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος με έναν πολύ έμμεσο τρόπο και παρά το ότι το αρνείται, το λέει επί της ουσίας. Διότι τι εννοεί όταν αποφαίνεται πως «αυτό που έκανα ήταν καθημερινότητα… Το τι έκανα εγώ για να τους απεγκλωβίσω, το τι έκανα για τους ενστόλους, αυτά που με κατηγορεί η Αριστερά για τροπολογίες, τι έκανα για την Εκκλησία που επίσης έχω κατηγορηθεί, αυτό το ήξερε ο πρωθυπουργός».



Οι πλέον καχύποπτοι δε θέτουν και το εξής ερώτημα: Παρά την αποπομπή -παραίτηση κατά τον τέως γενικό γραμματέα- από τη στιγμή που ο κ. Μπαλτάκος επιλέγει να καλύψει τα νώτα του Αντ. Σαμαρά, υιοθετώντας την κυβερνητική γραμμή ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι έκανε το δεξί του χέρι, μήπως θα συνεχίσει και τώρα, εξωθεσμικά πλέον, να παίζει τον ίδιο ρόλο; Τον ρόλο δηλαδή του «συνομιλητή» εκ μέρους της Ν.Δ. με τη Χ.Α.;



Περί αντικομμουνισμού



Ο ίδιος, απαντώντας ίσως εκ προοιμίου, υποστηρίζει ότι η προ 15νθημέρου δήλωσή του πως είναι αντικομμουνιστής από την ώρα που γεννήθηκε έως τον θάνατό του «για τη Χρυσή Αυγή είναι καταστροφική».



Ολοι τους πάντως επικρίνουν την ενέργεια του υιού Μπαλτάκου να ξυλοκοπήσει χρυσαυγίτες και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο, δίχως ωστόσο να αναφέρονται σε ευθύνες του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη. Βεβαίως, ως πατέρας, ο τέως γ.γ. της κυβέρνησης επιχειρεί να τον δικαιολογήσει επικαλούμενος ότι είναι αξιωματικός στα ΟΥΚ και «έχει ορισμένες αντιλήψεις και απόψεις και έχει κώδικα τιμής.



Ολοι αυτοί έχουν κώδικα τιμής. Ο κώδικας τιμής δεν περιλαμβάνει μαγνητοφωνήσεις των συνομιλητών»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: