11.4.14

Σχολή υποψήφιων βουλευτών το Mega!...



Η Μαρία Σπυράκη, η οποία μέχρι και την περασμένη εβδομάδα εμφανιζόταν στο δελτίο ειδήσεων και ενημέρωνε για κρίσιμες αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, παραιτήθηκε για να κατέβει ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ! Στην πραγματικότητα, αρκετά είναι τα ...
στελέχη του Mega που μετά τα παράθυρα του δελτίου μεταπηδούν στην πολιτική.

Η αξιοπιστία του Mega στα χρόνια του Μνημονίου υποχωρεί, αν αναλογιστεί κανείς πως ο κεντρικός σχολιαστής του Γιάννης Πρετεντέρης έχει δηλώσει και έχει γράψει πως ήξεραν την αλήθεια για το χρέος και δεν την έλεγαν, κι αν θυμηθεί το ψέμα για το ύψος του δανείου που έλαβε, όταν ενημέρωνε το τηλεοπτικό κοινό πως πήρε 10 εκατ. ευρώ και το επενδυτικό κοινό, μέσω του χρηματιστηρίου, 98 εκατ. ευρώ. Στενός φίλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής Ειδήσεων του καναλιού, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν μέλος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με απόφαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού. Η Εύα Καϊλή, πρώην παρουσιάστρια του Mega, είναι υποψήφια με την Ελιά, όπως και ο Παντελής Καψής, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΟΛ και πρώην αρθρογράφος του «Έθνους», των δύο βασικών μετόχων του Τηλέτυπου.

Η μεγαλύτερη όμως «μετεγγραφή» είναι του Σταύρου Θεοδωράκη. Από την παρουσίαση των «Πρωταγωνιστών» στο Mega ο δημοσιογράφος προχώρησε στην ίδρυση του Ποταμιού. Στις εκλογές του 2012, ο Αντώνης Λιάρος, παρουσιαστής ειδήσεων επί σειρά ετών στο Mega, έθεσε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, δεν εξελέγη, πλην όμως κατέλαβε θέση συμβούλου στην ΕΡΤ. Με την ΕΡΤ, την οποία έκλεισε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, συνεργάστηκε και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Από την άλλη πλευρά, με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει η πρώην παρουσιάστρια της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: