2.4.14

Kακλαμάνης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορική ευθύνη να σταθεί όρθιο»...

 
Δεν είναι "τσόντα" της ΝΔ.
Τι είπε για την χυδαία "επίθεση", που δέχθηκε από τον Βενιζέλο...
Για όλους και για όλα μίλησε στον   REAL FM ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.
 Ο κ. Κακλαμάνης έστειλε το μήνυμα ότι...
«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την Ελλάδα», «έχει ιστορική ευθύνη να σταθεί όρθιο» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι “τσόντα” της Ν.Δ.

Ταυτόχρονα απάντησε στις φήμες περί ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι θα κινηθεί οποιοσδήποτε κι αν κινηθεί θα απομονωθεί».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε με νόημα: «Ο κόσμος που δεν καταλαβαίνει, που χειραγωγείται, και ξέρετε πως χειραγωγείται, λέει: “α, το ΠΑΣΟΚ είναι τσόντα της Ν.Δ.”. Δεν είναι “τσόντα”. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή».

Στο ερώτημα αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο ο κ. Κακλαμάνης αποκρίθηκε: «Μου μιλάτε για το πολιτικό ή το προσωπικό; Για το πολιτικό, φυσικότατα όχι». Στην επισήμανση γιατί ξεχώρισε τις πολιτικές από τις προσωπικές σχέσεις κι αν υπάρχει πικρία ο βουλευτής της Β Αθηνών είπε: «Για μένα δεν είναι τα πρόσωπα είναι η πολιτική».

Οσον αφορά την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις φήμες περί ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.«Δεν θεωρώ ότι θα κινηθεί οποιοσδήποτε –κι αν κινηθεί θα απομονωθεί- την κρίσιμη αυτή ώρα, να προχωρήσει σε οτιδήποτε είτε δίνοντας την εντύπωση ότι κάτι ανάλογο θα κάνει την επομένη κι αυτό αφορά τους πάντες. Οχι μόνο ένα πρόσωπο, τον πρώην πρωθυπουργό. Μας αφορά όλους».

Και σημείωσε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Καλό θα είναι όλοι μας μέσα στη βουλή, πολιτικά και μόνο να εκφραζόμαστε. Τα κουτσομπολιά και οι ψευδολογίες, όπως το μεγάλο ψεύδος ότι μόνο ο Κρεμαστινός έμεινε να με ακούσει, ψευδέστατο, κι όμως αυτό παράγεται και αναπαράγεται. Γιατί; Για να δείξουν κάποιοι, εκτός ΠΑΣΟΚ προφανώς, ότι “ο Κακλαμάνης είναι απαξιωμένος πια, είναι και 77 χρονών”. Αυτά όλα δεν με αγγίζουν. Θα κάνω το καθήκον μου μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Η πατρίδα αυτή πρέπει να σταθεί όρθια και όρος εκ των ων ουκ άνευ για αυτό είναι η αποτροπή του διχασμού. Και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορική ευθύνη να σταθεί όρθιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: