4.4.14

Προκοπάκης προς EBU: Η ΝΕΡΙΤ βγαίνει στις 28 Απρίλη ...


Μιλώντας στο άνοιγμα της έβδομης συνόδου Legal & Public Affairs Assembly στην έδρα της EBU στη Γενεύη σήμερα, ο Γιώργος Προκοπάκης είπε ότι η ΝΕΡΙΤ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 28 Απριλίου και...
θα αναπτύξει σταδιακά τις υπηρεσίες τους επόμενους μήνες...
Γράφτηκε από: Σ.Χ. στο digitaltvinfo.gr


Μιλώντας στο άνοιγμα της έβδομης συνόδου για τις νομικές και δημόσιες υποθέσεις (Legal & Public Affairs Assembly) στην έδρα της EBU στη Γενεύη σήμερα, ο Γιώργος Προκοπάκης είπε ότι η ΝΕΡΙΤ θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις 28 Απριλίου και θα αναπτύξει σταδιακά τις υπηρεσίες τους επόμενους μήνες.

Η έκτη σύνοδος Legal & Public Affairs Assembly έλαβε χώρα στην Αθήνα τον προηγούμενο Οκτώβριο, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στην υπόθεση της ΕΡΤ και τις νομικές επιπτώσεις της.

Υπενθυμίζοντας την 11 Ιουνίου του 2013, όταν η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την ΕΡΤ, ο κύριος Προκοπάκης υποστήριξε ότι «κλείσιμο ενός τηλεοπτικού οργανισμού δεν μπορεί να είναι παρά η απολύτως έσχατη λύση».

Η επιτροπή της Legal & Public Affairs Assembly της EBU προσκάλεσε τον κύριο Προκοπάκη, πρώην σύμβουλο επιχειρήσεων με Phd στη Χημική Μηχανολογία, για ενημέρωση των μελών της EBU στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΝΕΡΙΤ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το ξεκίνημα της. Πέρα από τον περιορισμένο προϋπολογισμό, οι προκλήσεις αυτές περιλαμβάνουν την καθιέρωση μίας βιώσιμης διαχειριστικής δομής, τον καθορισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιουσιακών στοιχείων, και της πρόσληψης του νέου προσωπικού.

Ερωτώμενος για το θέμα που αφορά την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ, ο κύριος Προκοπάκης διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι ο οργανισμός επωφελείται από την «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», που έρχεται με την μορφή του τέλους των 3 ευρώ ανά μήνα μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι τα ελληνικά μέσα που ίδρυσαν την ΝΕΡΙΤ την θωρακίζουν από τις πολιτικές επεμβάσεις και την ευνοιοκρατία.

Μετά το πρωτοφανές κλείσιμο της ΕΡΤ, η EBU παράγγειλε μία μελέτη σε δύο νομικούς που εξειδικεύονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον Καθηγητή Walter Berka του πανεπιστημίου του Salzburg, και τον Καθηγητή Hannes Tretter του πανεπιστημίου της Βιέννης, για να εξετάσουν την υπόθεση μέσα από τον φακό του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η μελέτη είναι διαθέσιμη εδώ

greektv-com.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: