8.4.14

Η έρευνα για το Boeing μπορεί και να είναι η ακριβότερη στην ιστορία...

Η έρευνα για το Boeing μπορεί και να είναι η ακριβότερη στην ιστορίαΕιδικοί την υπολογίζουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια...


Η αναζήτηση του Boeing της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών πρόκειται να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και ίσως αποδειχτεί η ακριβότερη έρευνα στην ιστορία της αεροπλοΐας με τη...
συμμετοχή αεροπλάνων, πλοίων, υποβρυχίων και δορυφόρων από 26 χώρες.

Ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing και σύμφωνα με εκτιμήσεις του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, Reuters, έχουν ήδη ξοδευτεί 44 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη στρατιωτικών πλοίων και αεροσκαφών στον Ινδικό Ωκεανό και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας από την Αυστραλία, την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ.

Το νούμερο αυτό βασίζεται σε εκτιμήσεις για το ωριαίο κόστος ανάπτυξης των δυνάμεων, με σημείο αναφοράς το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Μέσα σε ένα μήνα έχουν ξοδευτεί για την αναζήτηση του Boeing 32 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 44 εκατομμύρια δολάρια, όσα ξοδεύτηκαν επίσημα για την αναζήτηση, που διήρκησε δύο χρόνια, της πτήσης AF447 της Air France που συνετρίβη στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού το 2009.

Αναλυτές πιστεύουν βέβαια ότι το κόστος για την αναζήτηση της πτήσης της Air France μπορεί να είναι διπλάσιο ή και τριπλάσιο από τα επίσημα στοιχεία, οπότε θεωρούν εξίσου λογικό το κόστος για την αναζήτηση του Boeing να είναι ήδη πολύ υψηλότερο από το επίσημο νούμερο και να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, τα 44 εκατομμύρια δολάρια που είναι το επίσημο κόστος για τον πρώτο μήνα των ερευνών δεν καλύπτει τα μέσα που χρησιμοποιούν χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα ούτε το κόστος των επιχειρήσεων εμπορικών αεροσκαφών, στέγασης για εκατοντάδες υπαλλήλους και τα έξοδα των αναλυτών των δορυφόρων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας και ο Μαλαισιανός ομόλογός του έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι το κόστος δεν είναι θέμα και στόχος είναι να μάθουμε τι έγινε με το αεροπλάνο.
Η Αυστραλία έχει ήδη επωμιστεί σχεδόν το μισό κόστος από τις έρευνες, ενώ πολύ υψηλό είναι και το κόστος που έχει επωμισθεί η Κίνα, καθώς οι 227 από τους 239 επιβαίνοντες του αεροσκάφους ήταν Κινέζοι.

Το Πεκίνο έχει στείλει συνολικά 18 πλοία, οκτώ ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη και άλλα μέσα αναζήτησης. Μόνο το κόστος λειτουργίας των πολεμικών πλοίων της Κίνας αγγίζει τα 100.000 δολάρια την ημέρα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ήδη ξοδέψει 3,3 εκατομμύρια δολάρια για τις έρευνες...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: