16.4.14

Κατεβάζει ταχύτητα η κινεζική οικονομία...


Σημαντική ήταν η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αν και οι Κασσάνδρες για ακόμη πιο απότομες εξελίξεις διαψεύσθηκαν.

Σύμφωνα με ...
τα επίσημα στοιχεία, το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 7,4% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, που είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2013 η Κίνα είχε καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 7,7%. Παρόλα αυτά, αρκετοί αναλυτές προέβλεπαν επιβράδυνση ακόμη και στο 7,2%.

Τα νέα στοιχεία ενισχύουν τις εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών για ανάπτυξη της Κίνας συνολικά το 2014 κατά 7,4%.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, τότε θα πρόκειται για το βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Κίνα από το 1990, όταν η χώρα είχε τεθεί υπό καθεστώς κυρώσεων στον απόηχο των εξελίξεων στην πλατεία Τιένανμεν.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει θέσει στόχο ανάπτυξης για το 2014 στο 7,5%, αν και αξιωματούχοι της έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείεται το τελικό μέγεθος να είναι χαμηλότερο.

Στις αρχές Απριλίου, ο πρωθυπουργός της χώρας παρουσίασε μίνι πακέτο μέτρων για την ώθηση της οικονομίας με φορολογικές περικοπές για τις μικρές επιχειρήσεις και δημόσιες δαπάνες σε έργα υποδομών.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: