14.4.14

Βούτσης: «Ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει ιδέα τι θα πει κόμμα…»...




 «Ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει ιδέα τι θα πει κόμμα. Όχι απλά κομμουνιστικό, αλλά εντελώς τι σημαίνει κόμμα. Καμία...
ιδέα!»,  δήλωσε ο  γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον "Βήμα 99,5".

«Όταν εμείς κάνουμε κριτική και λέμε ότι αυτού του είδους τα κόμματα δεν έχουν κοινωνική γείωση και γι' αυτό δεν έχουν, κατά τη γνώμη μας, και μέλλον, εννοούμε ότι πρέπει να έχουν παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες.

Τα άλλα τώρα για επαγγέλματα και Χρυσό Οδηγό είναι, με συγχωρείτε, ιστορίες για αγρίους. Λαϊκισμός μικροκομματικός και μικροπολιτικός, όταν λένε πόσα χρόνια έχει δουλέψει κανείς στην κοινωνία, σαν να είναι το μοναδικό προσόν και απολύτως απαραίτητο για να μιλάει κανείς ή όχι για την πολιτική», συνέχισε ο, για να συμπληρώσει: «Όλα τα άλλα είναι... σακίδιο και ρίγανη!».

Αναφερόμενος στις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Και στο συνέδριο και ύστερα, όποτε συζητάμε γι' αυτά τα θέματα, υπάρχει μια διαμορφωμένη πλειοψηφία και μειοψηφία και απλώς συζητάμε. Τίποτε άλλο δεν γίνεται. Καμία ζημιά δεν μας κάνει, όπως θεωρώ.

Διότι το θέμα είναι αυτή η συζήτηση να είναι πολιτισμένη και να γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα και να μην προσωποποιείται και κυρίως να μην ερμηνεύονται προθέσεις, όπως ότι οι μεν δεν θέλουν να νικήσουμε ή οι δε ότι θέλετε να (ενσωματωθούμε) κτλ».

Για την έξοδο στις αγορές ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «καμία ωφέλεια δεν υπήρξε στις συνειδήσεις του κόσμου, διότι δεν βλέπει κανείς να ανεβαίνει το επίπεδο στην προσωπική του ζωή. Και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα στις εκλογές θα είναι πολύ ενισχυτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: