11.4.14

Κόντρα σε Μέρκελ και απαγορεύσεις...

sygkentrosi-merkel
Σε εξέλιξη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας...

Χιλιάδες πολίτες αψήφισαν τις απαγορεύσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των Σαμαρά - Μέρκελ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το...
συλλαλητήριο που διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη «στήριξη» της Γερμανίας.

Χιλιάδες πολίτες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να διαδηλώσουν με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση είχε απευθύνει και η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς η επίσκεψη της Μέρκελ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 μηνών από το κλείσιμο της ΕΡΤ.



Δούρου: Κρίση δημοκρατίας

Για κρίση δημοκρατίας έκανε λόγο η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, τονίζοντας: «Δεν είναι αυτονόητο ότι στην προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ μπορείς να περπατάς ελεύθερα στα πεζοδρόμια, επειδή έρχεται μια Ευρωπαία ηγέτης».

Παράλληλα, η κ. Δούρου κατηγόρησε την κ. Μέρκελ ότι «επιλέγει να γίνει από εκφραστής πολιτικών λιτότητας, εκφραστής των ψευδών πολιτικών του κ. Σαμαρά».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική της Μέρκελ, για την πολιτική της Γερμανίας που θέλει την Ελλάδα προτεκτοράτο».

«Η κ. Μέρκελ είναι εκπρόσωπος μιας Ευρώπης που εκπέμπει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αυταρχισμό και ακροδεξιά. Εμείς εκφράζουμε και θέλουμε να εκπροσωπήσουμε μια άλλη Ευρώπη, αυτή της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Θέλουμε την Ελλάδα της προοδευτικής ανατροπής ενάντια στη γερμανική πολιτική της λιτότητας του άγριου νεοφιλελευθερισμού και της νεοαποικιοποίησης» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.



Καινοτομία ο… πρώτος σταθμός

Κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας ήταν ο πρώτος σταθμός για την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ η οποία προσγειώθηκε στην Ελλάδα λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι και μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό συμμετείχαν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία.



«Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη»

Την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, του «Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη», στα πρότυπα της γερμανικής τράπεζας KfW, αποκάλυψε η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt»...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: