8.4.14

Επίθεση σε Σαμαρά για Μπαλτάκο - Μέρκελ...


BINTEO...

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας, που έχοντας πάρει πάνω του την προεκλογική μάχη, σηκώνει κατακόρυφα τους...
τόνους ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες, καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου αντίστοιχα, με αφορμή αφενός την υπόθεση Μπαλτάκου, αφετέρου την επικείμενη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην χώρα μας.

Ασχολίαστη πάντως, δεν άφησε και την προεκλογική «παράσταση» της κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, με τίτλο «βγαίνουμε στις αγορές».Δείτε το βίντεο...


Μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «ακροδεξιά σέχτα» που κυβερνά αυτή τη στιγμή την χώρα, αναρωτώμενος μεταξύ άλλων «πόσες εκπτώσεις στη Δημοκρατία πρέπει ακόμα να ανεχθούμε για να αξίζουμε τα δανεικά που αποτελούν τον εθνικό στόχο της κυβέρνησης» και «πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο Άδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος, πρέπει να χωνέψουμε, για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, ο κ.Τσίπρας ταύτισε τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε τις κινήσεις του στενού του συνεργάτη και σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει ‘Μπαλτάκος γκέιτ, υπάρχει Σαμαράς γκέιτ».

«Ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, συνωμοτούσε με τον αντ’ αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας», είπε, κάνοντας λόγο για «συνωμοσία σε βάρος της Δημοκρατίας» και χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «ηθικό αυτουργό» της.

Υπόλογο όμως χαρακτήρισε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καταγγέλλοντάς τον ως «προπαγανδιστή» της «ακροδεξιάς σέχτας του Σαμαρά» και κατηγορώντας τον ότι «οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των ναζί».

Κάνοντας παράλληλα λόγο για μία «παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας», με τίτλο «βγαίνουμε στις αγορές», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για μία «τεράστια επιχείρηση απάτης» του ελληνικού λαού, προεκλογικά. Στο «υπερθέαμα», είπε, θα προσφερθεί … ποπκορν από το πλεόνασμα του κ.Στουρνάρα, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία του περί στημένης εξόδου στις αγορές.

Από την ομιλία του κ.Τσίπρα, όμως, δεν θα μπορούσε να λείπει η επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην χώρα μας, την Παρασκευή. Εκτιμώντας ότι το Βερολίνο θεωρεί «οικόπεδο και αποικία» την Ελλάδα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ετοιμάζεται «να φωτογραφηθεί μαζί με την προϊσταμένη του», καλώντας την κ.Μέρκελ να αποδεχθεί το γεγονός ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και προαναγγέλλοντας ότι με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Αθήνα, ο ίδιος θα θέσει εκ νέου το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων.

Προεξοφλώντας τέλος, ότι το τρίτο μνημόνιο είναι έτοιμο και απομένει η μετάφρασή του για να εφαρμοστεί, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να διώξουν με την ψήφο τους τον Μάιο τους κυβερνώντες. «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Η υπομονή μας τελείωσε. Ως εδώ! Ψηφίζουμε και φεύγουνε», είπε, ζητώντας το βράδυ της Κυριακής των εκλογών να είναι το τέλος της κυβέρνησης των μνημονίων.

Νωρίτερα, πάντως, με συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, που εξακολουθεί να εκπέμπει διαδικτυακά, υποστήριξε ότι «την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς, θα την πάρει η κ.Μέρκελ που έρχεται να τον στηρίξει τώρα που έχει προβλήματα», προεξοφλώντας ότι τόσο ο κ.Σαμαράς όσο και ο κ.Βενιζέλος θα καλωσορίσουν την κ.Μέρκελ, λέγοντάς της «κυρία καγκελάριε, ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε»…

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συμφωνία στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Τόσο αυτός, όσο και η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, αναμένεται να επικυρωθούν την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: