14.4.14

Ο Δένδιας για την υπόθεση Μπαλτάκου...


Στην υπόθεση «Μπαλτάκου» και στο βίντεο της συνομιλίας του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, αναφερθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, μιλώντας στον ...
REAL FM.

«Τίποτα δεν μου άρεσε από όλα αυτά, απολύτως τίποτα και βεβαίως όλα αυτά δεν είναι ακριβή. Το ζητούμενο όμως δεν είναι πως νιώθω εγώ. Αν θέλετε αυτό ήταν κάτι πάρα πολύ κακό, στραβό και ανάποδο. Πάμε όμως πέρα από αυτό. Το θέμα εδώ είναι ότι η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού και η Ν.Δ. διά του προέδρου της, που είναι το ίδιο πρόσωπο, έχουν μία πολύ καθαρή γραμμή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, πολύ-πολύ καθαρή από την πρώτη στιγμή. Για μας η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν θέλετε η κυβέρνηση δι εμού εκφράστηκε κάνοντας μία απολύτως νόμιμη ενέργεια που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εκεί μένουμε εμείς. Εγώ με τον κ. Μπαλτάκο είχα διαφωνήσει επανειλημμένως στο παρελθόν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας

Και πρόσθεσε: «Αν ο γενικός γραμματέας μιας κυβέρνησης γνωρίζει ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης "στήνουν" πράγματα και μάλιστα είναι νομικός τότε έχει τις εξής υποχρεώσεις: Η πρώτη είναι να το αναφέρει στον πρωθυπουργό, η δεύτερη είναι να παραιτηθεί ο ίδιος και από κει και πέρα να προσφύγει στη δικαιοσύνη να καταγγείλει το ανίερο και να πράξει το χρέος του. Η εξομολόγηση προς τον κ. Κασιδιάρη τι απ’ όλα αυτά εκπληρεί; ».

Στην ερώτηση για το πως σχολιάζει τις πληροφορίες ότι πίσω από την εισαγγελική ανακοίνωση που αφορά τυχόν νέα βίντεο και τυχόν δημοσιοποίησή τους κρύβεται η αγωνία της κυβέρνησης να μην βγουν κι άλλα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απάντησε: «Τελείως αρνητικά. Συσχετίστηκαν δύο πράγματα που δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο. Εγώ έστειλα μία αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούσα, αφού είχα επισυνάψει διάφορα δημοσιεύματα, να κληθεί ο οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι έχει κάτι στα χέρια του και να το εμφανίσει. Με ένα υφέρπων σκεπτικό προφανές όμως, ότι δεν μπορούν να εκβιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να στοιχειοθετεί με τα λεγόμενά του έναν οιονεί εκβιασμό».

Και σημείωσε: «Δεν μπορούν και τα κόμματα να εκβιάζονται και δεν μπορεί και η πολιτική ζωή του τόπου να εκβιάζεται. Κι αν κάποιος έχει κάτι το οποίο υποδηλώνει αξιόποινη συμπεριφορά οποιουδήποτε, του ομιλούντος συμπεριλαμβανομένου, πρέπει να πάει να το παραδώσει στη δικαιοσύνη και από κει και πέρα κι η δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να κάνει το καθήκον της κάτι το οποίο θα πράξει».

Ο υπουργός μίλησε και για τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σχέδιο δολοφονίας τόσο του ιδίου, όσο και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου. «Να μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα και να φτύσω τον κόρφο μου», απάντησε και πρόσθεσε: «Δεν μου επιτρέπεται από τη θέση στην οποία βρίσκομαι να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: