4.4.14

Καραθανασόπουλος: "Όχι άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη"...

"Το ΚΚΕ θέλει να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική, να φύγει η κυβέρνηση. Αλλά όχι μόνο να φύγει η κυβέρνηση και ...
να 'ρθει κάποιος άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη" τονίζει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο μες στο Κοινοβούλιο, αλλά και έξω στους δρόμους προσπαθώντας να οργανώσουμε τη λαϊκή παρέμβαση από τα κάτω" σημειώνει ο κ.Καραθανασόπουλος και προσθέτει: "Αντιπαλεύουμε όχι μόνο τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση, αλλά και συνολικότερα μια πολιτική η οποία είναι άδικη, η οποία είναι αντιλαϊκή, μια πολιτική η οποία εφαρμόζει τις πολιτικές της ΕΕ".

Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό Μπαλτάκου πως "ό,τι έκανε το έκανε για το καλό της χώρας", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζει ότι "ο ισχυρισμός μάλλον θυμηδία προκαλεί". Ο κ. Καραθανασόπουλος προσθέτει μάλιστα ότι "δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός. Είναι όμως ιδιαίτερα αποκαλυπτική η υπόθεση αυτή από την άποψη ότι αποκαλύπτεται πλέον πως η Χρυσή Αυγή στηρίζεται από το σύστημα από τη στιγμή που έχει συνομιλίες με το γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον κατεξοχήν συντονιστή του κυβερνητικού έργου, άρα με τα υψηλά κλιμάκια. Στηρίχθηκε και αναδείχθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Πρόκειται για ένα συστημικό, στην κυριολεξία, κόμμα, το οποίο αξιοποιείται σαν εκτελεστικός βραχίονας του συστήματος".

Σχολιάζοντας την αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι "η Ελλάδα όχι μόνο γύρισε σελίδα, αλλά άλλαξε βιβλίο", ο κ. Καραθανασόπουλος εκτιμά ότι "η αισιοδοξία αυτή αφορά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, της αστικής τάξης. Δυστυχώς για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές ο λαός υπεβλήθη σε αιματηρές θυσίες,οδηγήθηκε στη φτώχεια και την εξαθλίωση και ταυτόχρονα αφαιρέθηκαν, καταστρατηγήθηκαν μια σειρά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, τα οποία ήρθαν για να μείνουν και να σημαδεύσουν την επόμενη ημέρα,δηλαδή την περίοδο της λεγόμενης ανάπτυξης. Ο κ. Στουρνάρας επιχαίρει γιατί μέσα από αυτή την πολιτική βγαίνουν πιό ενισχυμένα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και του εσωτερικού και του εξωτερικού".

Αναφορικά τέλος για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καραθανασόπουλος σημειώνει: "Τα κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντα των συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων είναι στην απέναντι όχθη από την πολιτική στάση και δράση του ΚΚΕ. Τα κόμματα που είναι με τα μπούνια στον ευρωμονόδρομο, ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις και κριτικές, βρίσκονται στο απέναντι πεζοδρόμιο από αυτή την πολιτική που σήμερα εκφράζει το ΚΚΕ"...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: