7.4.14

«Τι συμβαίνει με τους απολυθέντες της ΕΡΤ;»...



Επίκαιρη ερώτηση με αφορμή τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους απολυθέντες εργαζομένους της ΕΡΤ κατέθεσε τη Δευτέρα προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Σύμφωνα με...
τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, «η πρωτοφανής για δημοκρατική χώρα κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις 12 Ιουνίου 2013, ώστε ν’ αποκλειστεί η ΕΡΤ από τον επικείμενο διαγωνισμό παρόχου αδείας ψηφιακής τηλεόρασης, είχε ως αποτέλεσμα να επαναληφθεί ό,τι έγινε το «βρώμικο ’89» από την κυβέρνηση Τζανετάκη (ΝΔ – Συνασπισμός Αριστεράς) με τις προσωρινές άδειες αναλογικής τηλεόρασης».

«Έτσι η DIGEA των εκδοτών - καναλαρχών, χωρίς ανταγωνιστή, απέκτησε τη μόνη και αποκλειστική άδεια για όλη τη χώρα», συμπληρώνει ο κ. Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τους κ. Στουρνάρα και Καψή να γνωστοποιήσουν στη Βουλή τι συμβαίνει με τους απολυθέντες εργαζομένους της ΕΡΤ, τους οποίους χαρακτηρίζει «παράπλευρη απώλεια», καθώς 10 μήνες μετά το κλείσιμό της δεν έχουν λάβει το υπόλοιπο των αποζημιώσεων απόλυσης, καθώς και αρκετά δεδουλευμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: