6.4.14

Μπαλτάκος; Ποιος Μπαλτάκος;...

Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας ξεκινά από αύριο η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι θα στρέψει την δημόσια συζήτηση από την υπόθεση Μπαλτάκου στην οικονομία και την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ένα επικοινωνιακό μπαράζ σχεδιάζεται, σύμφωνα με το οποίο η...
χώρα γυρίζει σελίδα και ο κίνδυνος κατάρρευσης απομακρύνεται, το οποίο θα κορυφωθεί την Παρασκευή, με την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα.


Στο φλέγον θέμα Μπαλτάκου, στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την επομένη της δημοσιοποίησης του βίντεο, συμφωνήθηκαν κινήσεις που θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη αλλά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο το σκάνδαλο αποσταθεροποίησε ακόμη περισσότερο.


Το Μέγαρο Μαξίμου προβλέπεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδια που μπλόκαρε ο Μπαλτάκος, όπως αυτό για την ιθαγένεια, ενώ δόθηκε διαβεβαίωση στον κ. Βενιζέλο ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα περιέχει πρόσωπα με σαφή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, με τον ακροδεξιό Φαήλο Κρανιδιώτη να θυσιάζεται σαν Ιφιγένεια στο βωμό της κυβερνητικής σταθερότητας.

Παράλληλα προγραμματίζεται η χρησιμοποίηση στελεχών με «κεντρώο» προφίλ για την υπεράσπιση των θέσεων της ΝΔ, καθήκον που σχεδόν μονοπωλούσαν μέχρι τώρα στελέχη με ακροδεξιό background ή συμπεριφορά, όπως οι Βορίδης και Γεωργιάδης. Σε αντάλλαγμα της πλήρους υποστήριξης που έδωσε στον κ. Σαμαρά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, ο κ. Βενιζέλος εξασφάλισε ότι ο ίδιος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ακόμη και στην περίπτωση που η Ελιά υποστεί εκλογική καθίζηση τον Μάιο και το ΠΑΣΟΚ μπει και επισήμως στη φάση της διάλυσης.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί έχουν γίνει χωρίς τον.. ξενοδόχο Κασιδιάρη και το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης και άλλων συνομιλιών με τον Μπαλτάκο (τμήματα βίντεο είχαν κοπεί στο μοντάζ) ή με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Το ενδεχόμενο αυτό συναρτάται και από την εξέλιξη των ανακρίσεων για την «Χρυσή Αυγή». Αν όσοι από την ηγεσία της που παραμένουν ελεύθεροι αισθανθούν ότι έρχεται η σειρά τους να προφυλακιστούν, θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν και άλλα στοιχεία, όπως έγινε την Τετάρτη μετά την ψήφιση στη Βουλή της άρσης ασυλίας των βουλευτών της.

Αυτές τις μέρες γίνονται βολιδοσκοπήσεις για τις προθέσεις της «Χρυσής Αυγής», ενώ είναι ενδιαφέρον ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη της ΝΔ που μίλησαν για την υπόθεση απέφυγαν να επιτεθούν ή να αναφερθούν κριτικά στον κ. Μπαλτάκο...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: