3.4.14

«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι τουλάχιστον ντροπή για την κυβέρνηση»...

«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι τουλάχιστον ντροπή για την κυβέρνηση» 
Tα ξένα ΜΜΕ για το βίντεο Μπαλτάκου (ΦΩΤΟ)...
Ο «πολιτικός σεισμός» στην Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας μεταξύ του Παναγιώτη Μπαλτάκου και του Ηλία Κασιδιάρη απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Στενός συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού παραιτήθηκε λόγω...
ενός βίντεο στο οποίο φαινόταν να κατηγορεί τον Σαμαρά ότι επηρέασε την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κερδίσει ψήφους. Ο γ.γ. της κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη και ισχυρίστηκε ότι έκανε τα σχόλια, διότι στελέχη της Χρυσής Αυγής τον κατηγορούσαν για συνωμοσία εναντίον τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Associated Press μέσω του οποίου η είδηση μεταδόθηκε σε αμερικανικά δίκτυα και ιστοσελίδες.



«Οι τελευταίες εξελίξεις είναι τουλάχιστον ντροπή για την κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να θεωρηθούν ως πρόσθετη απόδειξη ότι οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητες και ότι η υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής κρέμεται από μια κλωστή», σχολιάζει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Mark Lowen.



Την είδηση του κρυφά μαγνητοσκοπημένου βίντεο με τη συνομιλία Κασιδιάρη-Μπαλτάκου μεταδίδει και η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι στο μαγνητοσκοπημένο υλικό παρουσιάζεται ο γ.γ. της κυβέρνησης να κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για παρέμβαση στην έρευνα για την Χρυσή Αυγή. «Ο Μπαλτάκος δεν αρνήθηκε τα όσα λέει στο βίντεο», επισημαίνει η WSJ.



Η παραίτηση Μπαλτάκου και οι καταγγελίες Κασιδιάρη βρίσκονται σήμερα στο πρωτοσέλιδο των Irish Times.



«Παραιτήθηκε την Τετάρτη στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να πιέσει τους δικαστές να στείλουν στη φυλακή τα μέλη του κόμματος», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.



Στο θέμα αλλά και στην εισβολή του γιου του κ. Μπαλτάκου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αναφέρεται εκτενώς και η ελληνική υπηρεσία του Euronews. Ο ανταποκριτής στην Αθήνα σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Η αποκάλυψη του βίντεο έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, κατά την οποία τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος φαίνονταν να υποχωρούν, μετά και τις προφυλακίσεις κορυφαίων στελεχών του. Οι πραγματικές συνέπειες όμως, θα φανούν σε λιγότερο από δύο μήνες, όταν οι Έλληνες θα κληθούν να εκλέξουν ευρωβουλευτές και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: