7.4.14

Μια ρύθμιση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά...

Η ρύθμιση, η οποία εντάσσεται στα μέτρα κατά της πάταξης της διαφθοράς αναφέρει ότι οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις με «αντίτιμο» έως...
150.000 ευρώ αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη με το βαθμό πλημμελήματος
Μια εξαιρετικά περίεργη διάταξη, η οποία πέρασε στο τελευταίο νομοσχέδιο – σκούπα, που ψηφίστηκε στη Βουλή, προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά. Αφορά στη ρύθμιση, η οποία εντάσσεται στα μέτρα κατά της πάταξης της διαφθοράς και αναφέρει ότι οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις με «αντίτιμο» έως 150.000 ευρώ αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη με το βαθμό πλημμελήματος.

Αυτό, όμως, υποστηρίζουν δικαστικές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσουν στα πολύ μαλακά εκατοντάδες περιπτώσεις εμπλεκομένων σε μίζες, ιδιαίτερα στο χώρο των εξοπλιστικών, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα από τη μελέτη των δεκάδων υποθέσεων, που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τα αρμόδια ανακριτικά γραφεία. Η εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, εκτός από εύλογες υπόνοιες, μήπως τελικώς κρύβεται κάτι πίσω από αυτή την ιστορία, δημιουργεί και εύλογη ανησυχία στις δικαστικές αρχές ότι η προσπάθεια τόσων μηνών μπορεί τελικά «πάει» χαμένη. Και αυτό είναι που προκαλεί αγανάκτηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη, η υπόθεση μελετάται προκειμένου να εξακριβωθούν οι πραγματικές της διαστάσεις και να διερευνηθούν οι αιτίες που την προκάλεσαν. Μέχρι νεοτέρας, πάντως, τα ερωτηματικά θα παραμένουν...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: